Direktor "Železnica" posle isteka mandata podneo ostavku

Generalni direktor "Železnica Srbije" Miroslav Stojčić podneo je ostavku na tu funkciju. Stojčiću je istekao mandat 17. januara.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tanjugu je potvrđeno da je Stojčić podneo ostavku.

Stojčić je uputio dopis Vladi Srbije, Ministarstvu, kao i predsedniku Skupštine "Železnica Srbije" a. d. u kome ih obaveštava da podnosi ostavku.

On navodi i da se njegov mandat završio zaključno sa 17. januarom ove godine.

Podseća da je na dužnost generalnog direktora stupio pre četiri godine konkursnim rešenjem i navodi da je njegov mandat "bio i ostao uslovljen problemima koji onemogućavaju dalju realizaciju procesa restrukturiranja železničkog sektora, bar iz pozicije brojnih činilaca suženog delovanja službe".

Kao razloge za podnošenje ostavke između ostalog navodi neusaglašenost Statuta "Železnica Srbije" a. d. da Zakonom o javnim preduzećima, nemogućnost raspolaganja imovinom Železnica Srbije, blokadu žiro-računa u iznosu od 767.700.313, 92 dinara.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tanjugu je rečeno da se preduzeće "Železnice Srbije" a. d. ne bavi upravljanjem železničkim projektima i infrastrukturom na železnici već nasleđenim dugovima srpskih železnica i imovinom.

Takođe kažu da su ti procesi pri kraju i da se ispunjavaju uslovi za gašenje tog preduzeća.

Inače, srpske železnice su ranije podeljene na četiri preduzeća: "Infrastruktura železnice Srbije", "Srbija-voz", "Srbija-kargo" i "Železnice Srbije" a. d.

Stojčić je na ovu poziciju postavljen 17. januara 2015. godine.

broj komentara 0 pošalji komentar