Kako sebe što bolje predstaviti poslodavcu

Šta je važno istaći na intrvjuu za posao, kako sebe što bolje predstaviti poslodavcu, i šta današnje tržište rada traži, bile su neke od tema konferencije "Originalni razgovori", posvećeni mladima koji su diplomirali ili su pri kraju studija. Oni su imali priliku da razgovaraju sa menadžerima 36 vodećih kompanija u zemlji i regionu i čuju iskustvo najboljeg sportiste na svetu Novaka Đokovića.

Velike kompanije traže obrazovane, inovativne mlade ljude, spremne da rizikuju i rešavaju probleme. Da bi uopšte dobili šansu da uđu u takvu korporaciju, sebe treba da predstave na najbolji mogući način ili, modernim rečnikom, da od sebe naprave dobar brend.

"Pre svega verovati u sebe, biti uporan i raditi ono što voliš", navodi Aleksandra Radojević, studentkinja Ekonomskog fakulteta.

Dunja Boričić, studentkinja Fakulteta političkih nauka navodi da joj je saveti koje je čula na konferenciji jako znače, jer će, kako kaže, kad bude ubuduće aplicirala za posao ili praksu, znati da se predstavi u najboljem svetlu.

Nerado deli savete, ali uvek je spreman da prenese svoje iskustvo. Da bi uspeo, kaže Novak, potebno je – da znaš šta hoćeš u životu i dokle želiš da stigneš.

"Pozitivan stav u životu, da se ne predajete i da uvek stremite ostvarenju svojih snova, al da znate zašto to radite, koja je vaša suština, kako ono što radite utiče na vaše društvo, na vašu okolinu, vašu sredinu, na buduće genreacije", navodi Đoković.

Dodaje da mlade ljude u Srbije treba motivisati da ostanu u zemlji.

"Kako da zadržimo naše mlade ljude ovde, tako što ćemo se prema njima ophoditi kao prema ravnopravnim građanima i zrelim odraslim osobama", rekao je Đoković.

Za uspeh je potrebno više od prosečne ocene 10 na studijama, pre svega disciplina u radu.

"Ako je neko student generacije i kaže – ja sam sad ispunio svoje ciljeve, i sad ste na redu vi, evo poslužite se. Naprotiv on treba da dođe i da bude otvorenog uma i da kaže – ja sam samo počeo i želim da se dokažem, želim da odgovorim na sve te izazove najbolje što mogu", navodi Jelena Đoković.

I na greškama se uči, poručuje Novak. Odustajanje od jedne ideje nije neuspeh, kaže, već nova šansa i otvaranje novih poglavlja u životu.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 23. feb 2019, 01:35) - anonymous [neregistrovani]

@Ma da

Predlazem da vi budete poslodavac makar na jedan dan,pa da vidim sto bi vi koji ste ulozili kapital i ideju i snosite rizik,trazili od buducih zaposlenih.

(subota, 23. feb 2019, 00:47) - anonymous [neregistrovani]

Au, bas je posao ganjati lopticu!

Novak je imao neverovatnu srecu da je postigao to sto je postigao...ali, nisu svi te srece! Nece meni jedan Novak Djokovic koji decenijama ne zivi u Srbiji da prica da ja ostanem! Srecno ti bilo! Cao!

(subota, 23. feb 2019, 00:02) - anonymous [neregistrovani]

ma da

Pre predstavljanja da vidimo kakve uslove nudi poslodavac i koliko plaća. Inače, možda nema ni potrebe da se predstavljamo. Čemu toliko dodvoravanje poslodavcima. Tretiraju nas kao najgore roblje.