Premijerka čestitala mladim matematičarima 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu osvajanje medalja na 60. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike za učenike srednjih škola, u britanskom gradu Bat.

"Najsrdačnije čestitke učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu Jeleni Ivančić, Aleksi Milojeviću i Pavlu Martinoviću na osvojenom zlatnom odličju, Milošu Milićevu na osvojenom srebrnom a Jovanu Toromanoviću i Vladimiru Viktoru Mirjaniću na osvajanju bronzane medalje na najprestižnijem međunarodnom takmičenju", navela je Brnabićeva u čestitki, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabićeva je u čestitki istakla da su učenici ponos Srbije.

"U nizu sjajnih rezultata pokazali ste kako se znanje, talenat i predan rad nagrađuje na najbolji način", poručila je Brnabićeva.

Na 60. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja se od 10. do 22. jula održava u Velikoj Britaniji, matematička ekipa Srbije postigla je najveći uspeh u istoriji svojih učešća na IMO.

U konkurenciji 112 zemalja, matematička ekipa Srbije je sa 171 bodom osvojila 9. mesto i nalazi se među 10 najboljih u svetu, saopštilo je Društva matematičara Srbije, navodeći da su svi članovi ekipe učenici Matematičke gimnazije iz Beograda.

Pojedinačni rezultati su tri zlatne medalje, što takođe u istoriji nije osvojeno, jedna srebrna i dve bronzane medalje.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 21. jul 2019, 20:14) - Lana [neregistrovani]

Bravo

Bravo za komentar. U nasoj zemlji je nazalost vazniji sport od matematike.

(nedelja, 21. jul 2019, 18:00) - anonymous [neregistrovani]

A zašto

Se nije organizovao njihov doček pred skupštinom kao što se to ume sa sportistima. Sigurna sam da bi ceo Beograd došao da ih pozdravi.

(nedelja, 21. jul 2019, 15:09) - Bagzi [neregistrovani]

A nagrada

Cestitke a gde je nagrada kao sto dajte fudbalerima i ostalim sportistima, po 10 000 evra, da se deca nagrade, tu treba ulagati u znanje, pa posle se pitamo zasto odlaze iz Srbije.