Zaposleni na Aerodromu "Nikola Tesla" na vanrednom pregledu

Nekoliko radnika Aerodroma "Nikola Tesla" upućeno je u utorak na vanredni lekarski pregled zbog potencijalne izloženosti uticaju elektromagnetnog zračenja avionskog radara, saznaje RTS.

U toku su analize nalaza sistematskog pregleda, poručili su za RTS iz Aerodroma i dodali da se zaposleni osećaju dobro i da se njihovo stanje prati.

"Odmah nakon što su tehničke službe beogradskog aerodroma obaveštene o nastaloj situaciji, reagovale su po propisanoj proceduri i svi radnici koji su u tom trenutku bili angažovani na prihvatu, upućeni su na vanredni lekarski pregled u skladu sa procedurama bezbednosti i zdravlja na radu, zbog potencijalne izloženosti uticaju elektromagnetne emisije", navodi se u saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla".

U naredne dve nedelje Aerodromu će biti dostavljen zvaničan izveštaj i rezultati analiza.

"Osim strogog poštovanja procedura, Aerodrom 'Nikola Tesla' Beograd u stalnoj je komunikaciji i saradnji sa avio-kompanijama, u čijoj je nadležnosti upravljanje meteorološkim radarom, kao i sa svim ostalim nadležnim institucijama, kako bi se rizici sveli na najmanju moguću meru", zaključuju u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar