Obustavljen saobraćaj na Ibarskoj magistrali zbog prolaska rudarskog bagera

Ibarska magistrala na delu od Lazarevca do Stepojevca zatvorena je za saobraćaj zbog prolaska rudarskog bagera "glodar 10" teškog 1.600 tona, saznaje RTS.

Saobraćaj je preusmeren na alternativne putne pravce.

Zbog prolaska bagera je i železnički saobraćaj na pruzi Beograd–Bar kod Vreoca obustavljen od ponedeljka na tri dana.

EPS seli rudarsku opremu sa "Polja D" na novi kop "Radljevo", a prvi je ka novom kopu krenuo bager "glodar 10" težak 1.600 tona.

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 19. sep 2019, 06:31) - MILAN [neregistrovani]

Vreme

Da se ovaj bager premesti u delovima,trebalo bi najmanje godinu i po dana da se rasklopi i ponovo sklopi,a ovako je za 20 dana stigao gde treba. Mnogo gledas Diskaveri kanal

(sreda, 18. sep 2019, 16:29) - Dule [neregistrovani]

Delovi

Ovakve grdosije se premestaju u delovima.Nazalost nema vise ni inzinjera a ni mehanicara koji bi ovo umeli da rasklope i ponovo sklope.Oni su svi na "trulom"zapadu i tamo premestaju ovakve grdosije.Inace ovo je saobracajni prekrsaj tezak 1600 tona, naravno u Srbiji postoje zakoni samo da bi se krsili.

(sreda, 18. sep 2019, 14:21) - anonymous [neregistrovani]

@Dali je sve to po propisima

Pa nije isao putem, nego je presao 'preko puta' a posto je ovakva grdosija spora, zato je deonica puta morala biti zatvorena. Ostecenja naravno da je bilo, ali su minimalna, samo tamo gde je glodar presao put. Ali tako mora, ne postoji drugi nacin da ovo 'cudoviste' dodje do svog odredista.

(sreda, 18. sep 2019, 10:27) - anonymous [neregistrovani]

bager

koliko vidim ovaj samo prelazi preko puta i ide poljem zato sto ima gusenice. Tako da ako ima ostecenja bice samo mozda u duzini od desetak metara

(sreda, 18. sep 2019, 09:02) - anonymous xs ? [neregistrovani]

Dali je sve to po propisima

Ovo je dobro da uništi podlogu puta i asfalta ispod sebe ..Dali se poštuje dozvoljeno osovinsko opterećenje..Tako su kamioni Agrokopa vozilii po 30ak tona tucanika pre par godina seoskim putevima u Pocerini i okolini Šapca ostavili su "groblja" od puteva koja više niko nije obnovio narod se sada vozi po njihovim rupama koje je dodatno napravio mraz. Kamioni su u vožnji prosipali ili gubili deo tucanika i niko ga čak nije ni čistio.