Senat osudio napade na rektorku, prodekana i profesora

Senat Univerziteta u Beogradu osudio je verbalne napade i uvrede u pojedinim medijima na račun rektorke Ivanke Popović, prodekana Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija i profesora Ognjena Radonjića, koji se, kako se navodi u saopštenju, temelje na insinuacijama vezanim za njihovo poreklo. Senat poništio doktorat Dejanu Iliću.

"Univerzitet u Beogradu ima posebnu obavezu da se zalaže za to da kultura javnog govora bude zasnovana na načelima tolerancije i istinitosti", navodi se u saopštenju i dodaje da Univerzitet podržava slobodu mišljenja i izražavanja studenata, nastavnika i istraživača.

Senat Univerziteta u Beogradu poništio je doktorat Dejanu Iliću, vanrednom profesoru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, na osnovu odluke Odbora za profesionalnu etiku.

Njemu je Odbor za profesionalnu etiku UB izrekao osudu za povredu Etičkog kodeksa zbog neakademskog ponašanja u izradi doktorske disertacije koju je odbranio 2009. godine.

Osim Ilića, Odbor za profesionalnu etiku izrekao je javnu osudu za povredu etičkog kodeksa i redovnom profesoru Pravnog fakulteta Aleksandru Jakšiću za neakademsko ponašanje u pisanju knjige "Međunarodno privatno pravo".

broj komentara 0 pošalji komentar