Rektorat tražio "novembar 2", studenti prihvatili

Studenti iz pokreta "1 od 5 miliona" saopštili su da će sačekati 22. novembar i odluku Odbora za etiku o tome da li je doktorat ministra Siniše Malog plagijat.

Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović pozvala je studente da održe konferenciju za novinare u Rektoratu.

Oni su rekli da će sačekati odluku Odbora za etiku, ali i da očekuju da će utvrditi da je doktorat Siniše Malog plagijat.

Rektorka Popović je juče saopštila da je rok za odluku o doktoratu produžen do 22. novembra 2019. godine, kako bi rok za podnošenje žalbi bio poštovan.

Prvobitni rok, koji je dogovoren sa studentima koji su blokirali Rektorat bio je 4. novembar.

Nezadovoljni novonastalom situacijom, studenti su juče pozvali profesore da se izjasne o produženju roka. Oglasili su se profesori Filozofskog fakulteta.

"Odlaganje roka za donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog je zakonska obaveza a ne odluka Univerziteta ili rektorke", naveli su u saopštenju pokretači inicijative "105 od 5 miliona" Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Rektorka je danas ponovila da je Odbor juče zasedao i da intenzivno radi. Kaže da previd nije bio nameran, a da će odluka koju će Odbor doneti biti konačna.

Dodala je i da je sa Odborom kontaktirala samo preko sekretara, kako bi to telo nezavisno radilo i da se nada da neće biti pritisaka.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 05. nov 2019, 18:11) - anonymous [neregistrovani]

Zasto Rektorat i toliki pravi studenti BU dozvoljavaju

da ih terorise jedna grupica studenata, koji se cak otvoreno deklarisu kao politicki aktivisti? U svemu se vidi necija namera da se o BU govori u negativnim konotacijama. Ostaje misteriozno kako je gospodja Rektorka nasla zajednicki jezik sa ovakvim studentima. Trebalo bi da se brine o onoj vecini koja se bavi svojim poslom, tj vredno studira I ne mesa politiku u posao organa Univerziteta.

(utorak, 05. nov 2019, 17:41) - Rade [neregistrovani]

Studenti ?

Beogradski univerzitet ima 89500 studenata !!!

(utorak, 05. nov 2019, 17:24) - DL [neregistrovani]

Rektorka

Odakle njoj pravo da poziva clanove neke politicke organizacije da drze konferencije za stampu u Rekotratu? Jel to za njih autonomija Univerziteta ne vazi? 

(utorak, 05. nov 2019, 17:21) - anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Ovi studenti očigledno studiraju nešto sasvim drugo od onoga što bi stvarno trebalo da studiraju .

(utorak, 05. nov 2019, 15:01) - Zoki [neregistrovani]

Neće biti pritisaka...

"...Они су рекли да ће сачекати одлуку Одбора за етику, али и да очекују да ће утврдити да је докторат Синише Малог плагијат."

A kako se ovo naziva? I ko su studenti koji od profesora zahtevaju da se nešto utvrdi?