"Udar 2019" – prikaz vatrene moći kopnenih jedinica VS

Više od 200 pripadnika Četvrte brigade kopnene vojske sa 20 borbenih vozila izvelo je taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Udar 2019" na vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".

Cilj vežbe "Udar 2019" je poboljšanje obučenosti komandi i jedinica u pripremi, organizovanju i izvođenju napadne operacije, kao i izvršavanje dodeljenih vatrenih i taktičkih zadataka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nakon uspšeno izveden vežbe ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je imao priliku da se uveri koliko su pripremljeni i obučeni pripadnici artiljerije i oklopnih jedinica VS.

"Videli smo da je svaki pripadnik Vojske Srbije uvek spreman i visoko motivisan da ispuni svaki svoj zadatak", dodao je Vulin.

"Vojska Srbije podjednako poklanja pažnju svim svojim elementima, svim svojim rodovima i vidovima, ali svakako mora da vodi računa da svaki od njenih vidova i rodova bude i podjednako modernizovan, savremen i da njegovi pripadnici budu visoko motivisani", naglasio je ministar.

Kako je naglasio, Vojska Srbije ulaže velike napore kada je u pitanju modernizacija oklopnih jedinica, ali i artiljerije i iznad svega vodi računa da svaki pripadnik VS bude zadovoljan, siguran i visokomotivisan.

Svi pripadnici Vojske Srbije, kako je ocenio Vulin, u stanju su da sprovedu baš sve svoje zadatke.

Rukovodilac taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Udar 2019" major Ljubiša Micić i komandant 46. tenkovskog bataljona istakao je da su tenkovske posade uvežbane i osposobljene za izvršavanje namenskih zadataka.

Pred vežbu izveli smo više gađanja na vojnom kompleksu "Orešac", kao i ovde na "Pasuljanskim livadama" i ova vežba je bila vrhunac obučavanja Druge tenkovske čete, naveo je major Micić.

Na vežbi "Udar 2019" učestvovao je i poručnik Nikola Jovanović, komandir Trećeg tenkovskog voda, koji je naglasio da su se za ovu vežbu pripremali tokom cele godine.

Obučavali smo tenkovske posade u kasarni, na poligonima, a ovo je danas bila kruna našeg obučavanja. Taktički i vatreni deo je odličan, uprkos svim meteorološkim uslovima, naglasio je Jovanović.

Kako je dodao, zadovoljan je svojim tenkovskim posadama i tenkovskim vodom koji je izveo gađanje zasluživši odličnu ocenu.

Vežbu "Udar 2019" pripadnici Druge tenkovske čete 46. tenkovskog bataljona Četvrte brigade kopnene vojske izveli su po temi "Tenkovska četa u napadu", a pripadnici Prve samohodne haubičke artiljerijske baterije 43. samohodnog haubičkog artiljerijskog diviziona po temi "Baterija u podršci tenkovske čete u napadu".

Na vežbi je učestvovalo više od 200 pripadnika Četvrte brigade kopnene vojske sa 20 borbenih vozila.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 06. nov 2019, 21:42) - anonymous [neregistrovani]

Logicna posljedica....

Kako svi znamo Zapad je silom privremeno okupirao srpski KosMet i nema namjeru da ga vrati Srbiji iako je to potpisao u Rez.SB.UN.1244. i vrsi stalni pritisak na Srbiju da sama prizna "nezavisnost" KosMeta sto Srbija nece nikada uciniti.
Onda su zapadne sile presle na plan B,tako sto su formirale "kosovsku vjsku",naoruzale je i sada je toku obuka tih snaga od strane njemackih,britanskih i americkih vojnih strucnjaka.Da bi ispitali puls vojsci Srbije u nekoliko navrata su slali ROSU na sjever Kosmeta da hapse Srbe i sve je to dovelo do toga da Srbija ozbiljno razmisli o odbrani svoga naroda na KosMetu.U tom kontekstu Srbija se ubrzano naoruzava i vrsi vojne vjezbe kako bi borbenu gotovost svojih jedinica dovela na maksimum.Jer,NATO i Albanci su dokazali da imaju namjeru da,milom ili silom, ovladaju srpskim KosMetom.Zato su ove vjezbe VS logicna posljedica dogadjanja na KosMetu.