Vatrogasci obeležavaju svoj dan, ove godine više od 31.000 intervencija

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije obeležavaju Dan zaštite od požara, 7. novembar, nizom aktivnosti, kroz edukativne skupove i pokazne vežbe širom Republike Srbije kako bi upoznali decu i odrasle sa načinom postupanja u slučaju opasnosti.

Dan zaštite od požara se u Srbiji tradicionalno obeležava već 185 godina u cilju informisanja javnosti o važnosti profesionalne službe zaštite od požara i vatrogasno-spasilačke jedinice koje kao osnovni zajednički cilj imaju zaštitu života ljudi i imovine u državi, navodi se u saopštenju MUP-a.

Tokom ove godine, pripadnici Sektora bili su angažovani na više od 31.000 intervencija, među kojima je bilo oko 28.000 požara, tokom kojih je spaseno 1.233 građana i evakuisano 208 osoba.

Pored redovnih aktivnosti, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica posebnu pažnju posvećuju edukaciji najmlađih i realizuju niz aktivnosti, kao što su "Vatrogasac u školi", "Policajac u zajednici" i "Osnovi bezbednosti dece".

Podučavanje dece o rizicima od požara, drugih elementarnih nepogoda i katastrofa je od velikog značaja za njihovo razvijanje svesti i bolje razumevanje okoline u kojoj žive.

broj komentara 0 pošalji komentar