BNV obeležava Dan Sandžaka

Bošnjačko nacionalno vijeće obeležava 20. novembar – Dan Sandžaka.

Povodom Dana Sandžaka održavaju se 13. Sandžački književni susreti (SAKS 2019), saopštilo je Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

Potpredsednik BNV-a Fuad Baćićanin rekao je da su književni susreti idealna prilika da se oživi "ideja povezivanja ljudskih sličnosti i upoznavanja različitosti kroz pisanu reč".

"Lijepa pisana riječ je najbolji trag vremena u kojem jedna generacija živi i odrasta. Vjerujem da će i ovogodišnji književni susreti nastaviti da izgrađuju neraskidive veze između učesnika, vas koji kazujete lijepe riječi i nas koji vas slušamo, te da ćemo svi nakon ovog blagdana postati bogatiji", istakao je Baćićanin.

Sandžački književni susreti (SAKS) su nacionalna kulturna manifestacija sandžačkih Bošnjaka koja se tradicionalno organizuje u okviru obeležavanja 20. novembra – Dana Sandžaka, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe u saopštenju, namera BNV-a je da ovim susretima doprinese afirmaciji i popularizaciji sveukupnog književnog stvaralaštva.

Dan Sandžaka obeležava se u znak sećanja na osnivanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS), u Pljevljima 1943. godine.

broj komentara 0 pošalji komentar