Mihajlovićeva osuđuje nasilje Milana Gurovića

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je nasilje bivšeg košarkaša Milana Gurovića prema supruzi i maloletnoj ćerki, navodi se u saopštenju.

Zorana Mihajlović je poručila da nema opravdanja za nasilno ponašanje. 

"U državi u kojoj je gotovo svaka druga žena žrtva nekog oblika nasilja moramo da reagujemo svi, ako mislimo to da sprečimo. Da konačno shvatimo da je i jedan šamar nasilje, da niko nema pravo da ženu maltretira, uznemirava, tuče ili ubije. Da nasilje prijavimo, a nasilnike kaznimo", rekla je Mihajlovićeva.

Prema pisanju beogradskih medija, Milan Gurović je juče priveden u policiju zbog nasilja u porodici. Kako mediji navode, protiv njega je podneta i krivična prijava.

U izjavi za Blic Gurović je rekao da je sukob posledica nesporazuma oko razvoda na kome on insistira.

RTS u policiji nije mogao da dobije potvrdu ovog događaja.

broj komentara 9 pošalji komentar
(sreda, 11. dec 2019, 15:06) - anonymous [neregistrovani]

Paljevine

Ljudi vi se palite na pricu koja se tek desila, nista nije istrazeno a vi vec osudili, hocete da kazete da je sistem bezgresan i nijedna zena ili osoba nece lazno prijaviti i podmetati?

(sreda, 11. dec 2019, 14:58) - anonymous [neregistrovani]

krivica

U svim zemljama, a i u Srbiji, krivica mora prvo da se dokaze. Mozda je Gurovic stvarno to uradio, a mozda inije. Mi mozemo da komentarisemo u medijima sta god hocemo. Mediji danas za to i sluze. Sa druge strane politicari moraju da obrate paznju sta i kada kazu. Osudai nekoga od strane politicara, pre nego sto se dokaze da je kriv, moze da ima uticaj na istragu i sudjenje. Ovakva izjava uopste nije na mestu.

(sreda, 11. dec 2019, 14:49) - anonymous [neregistrovani]

mknjhgffdc

To bi trebalo da znači kraj karijere i kraj drugih veza za njega, početak slobode za ženu ali za dete je ovo najloše. I stvarno ne znam kako je on mogao to da uradi svom detetu.

(sreda, 11. dec 2019, 14:17) - Танасије Малин [neregistrovani]

Дволичност

ЛЕпо је је што Министарка коментарише и осуђује на основу медијског извештавања за које нам је познато да је непристрасно и несензационалистичко...

(sreda, 11. dec 2019, 14:05) - anonymous [neregistrovani]

Ni druga

Ne mislim da on kaže istinu. Znači ona žena je do sad htela takvog? Sreća sad ga ne želi. I tako treba. Ne znam šta da kažem. Bravo ovoj ženi što je pričala policiji, hteo on da razvede. Eto. A sad ga želi neka druga? Neće.

(sreda, 11. dec 2019, 14:04) - žena [neregistrovani]

ženi

On je tako plemenit da ovo nije uradio. Da li postoji porodica u kojoj nema svađe? Ako neko želi da se sa nekim razvede treba to primiti k znanju i biti svestan da ne postoji više ljubavi. Znači gospođa je trebala da se razvede i prihvati taj njegov predlog. Iskreno o njemu imam najlepše mišljenje. Novinari pumpaju svaku situaciju zbog čitanosti i rejtinga. Ova situacija im je dobro došla. A gospođa ministarka možda nema pravu informaciju.

(sreda, 11. dec 2019, 14:02) - anonymous [neregistrovani]

farma,veliki brat...

sve je to krivnja medija i propagiranja tog nemoralnog i nesvesno iskrivljenim ponasanjima u drustvu gde se gubi razum i ponekad se pogresnim nacinom to pokusava spreciti a cinjenica jeste da se to mora spreciti jos u samom pocetku jer se onda desavaju stvari poput ovog slucaja

(sreda, 11. dec 2019, 13:53) - anonymous [neregistrovani]

Neverovatno ali istinito

Užasno. Ne mogu da verujem kakve idole imaju naša deca, pa eto čak i sportisti..
Čestitam ženi što je sve prijavila.

(sreda, 11. dec 2019, 12:48) - anonymous [neregistrovani]

Gurović

Milane, bio si mi drag i faca sve dok ovo nisam procitao a sad da bi bar malo sprao ljagu sa svog obraza ukloni Generala Dražu sa svoje ruke jer takvi nasilnici na žene i djecu ne zaslužuju da ga nose na ruci!