Mihajlovićeva sa delegacijom MMF-a

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa Misijom međunarodnog monetarnog fonda, predvođenom šefom Misije Džejmsom Rufom, o realizaciji infrastrukturnih projekata i projektima planiranim u okviru novog investicionog ciklusa.

Mihajlovićeva je rekla da je tekući ciklus investicija u drumskoj i železničkoj infrastrukturi blizu završetka i da Srbija u 2019. kreće u novi investicioni ciklus, vredan više od pet milijardi evra, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Izgradnja Koridora 10, istočnog i južnog kraka, na samom je kraju i ove godine krećemo sa izgradnjom novih drumskih koridora, kao što su auto-put Beograd-Sarajevo, auto-put Niš-Merdare-Priština, kao i nastavak izgradnje Koridora 11 ka Crnoj Gori", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da su u prethodnom periodu, uporedo sa rekonstrukcijom pruga i nabavkom novih vozova, ostvareni značajni rezultati u reformi železnice, koja će biti nastavljena, zajedno sa novim projektima.

"Zahvaljujući reformisanju železnice, 'Infrastruktura železnice Srbije' sad ulaže u obnovu regionalnih pruga ne iz budžeta ili zajmova, nego iz sopstvenih sredstava", navela je ona.

Na sastanku je bilo reči i o reformama u oblasti unapređenja poslovnog ambijenta, posebno u periodu posle objavljivanja poslednjeg izveštaja o uslovima poslovanja Svetske banke, Duing biznis, u oktobru.

"Nismo bili zadovoljni rezultatima u prošloj godini i odmah smo krenuli sa izmenama zakona i njihovim sprovođenjem kako bismo u 2019. imali bolji rezultat na Duing biznis listi", rekla je Mihajlovićeva.

Tokom razgovora, delegacija Međunarodnog monetarnog fonda takođe se interesovala za aktivnosti Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnosti i ostvareni napredak u ovoj oblasti.

Sastanku je prisustvovao i Martin Jan Kes, koji će zameniti Džejmsa Rufa na mestu šefa Misije MMF-a za Srbiju.

broj komentara 0 pošalji komentar