Antić: Imamo ozbiljne planove za konsolidaciju Resavice

Imamo ozbiljne planove za konsolidaciju Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica", izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i naveo da se sa ekspertima Svetske banke analizira svaki rudnik pojedinačno.

Aleksandar Antić je na sednici skupštinskog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, rekao da Srbija nema prikrivenih subvencija za ugalj, i da je jedina subvencija ona koja se iz državnog budžeta daje za poslovanje "Resavice", u iznosu od 4,47 milijardi dinara.

Subvencija je, dodaje, vezana pre svega za težak ekonomski položaj te kompanije i za činjenicu da ona funkcioniše u nerazvijenim opštinama u kojima rudnici predstavljaju jedinu ekonomsku delatnost.

"Mi imamo ozbiljne planove za konslidaciju tog preduzeća i analiziramo svaki rudnik pojediničano. To radimo sa ekspetskim timom Svetske banke", rekao je Antić na sednici Odbora na kojoj je predstavljen godišnji izveštaj Sekretarijata Energetske zajednice o napretku Srbije u implementaciji propisa u oblasti energetike.

broj komentara 0 pošalji komentar