Mihajlović: Završetak Koridora 10 menja sliku Srbije

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ističe da završetak južnog kraka Koridora 10 predstavlja prekretnicu u povezivanju i bržem razvoju Srbije.

Zorana Mihajlović navodi da završetak kompletnog Koridora 10 od severa do juga Srbije menja sliku cele zemlje, koja može da koristi sve prednosti toga što je najkraća ruta između centralne i južne Evrope i deo panevropskog Koridora 10.

"Svaka nova deonica koju smo završavali na Koridoru 10 donosila nam je nove fabrike i pogone, više saobraćaja i bolji život u mestima pored kojih prolazi auto-put", istakla je Mihajlovićeva.

Naglašava da transportna mapa Evrope ne može biti kompletna bez Srbije i bez Koridora 10, kao što ni Srbija ne može brže da se razvija ako nije infrastrukturno povezana sa susedima.

"Srbija koja je stabilna i koja se infrastrukturno povezuje je Srbija koja stvara uslove za sopstveni ekonomski napredak i za bolji život svojih građana, ali i koja doprinosi razvoju čitavog regiona, jer nema razvoja bez povezivanja", ističe ministarka.

Dodaje da su sada na redu novi projekti. 

"Završetkom južnog kraka Koridora 10 zatvorili smo jednu i otvorili novu stranicu u razvoju, i okrećemo se novim projektima i novom investicionom ciklusu", navela je Mihajlovićeva.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 20. maj 2019, 12:47) - anonymous [neregistrovani]

Šta je promenjeno?

Napravljeno 30 km puta za 6 godina, van svih standarda, sa prevelikim nagibima i krivinama i uskim tunelima sa zajedničkim cevima. A sve to je, navodno, koštalo preko 15 miliona po kilometru, umesto 4. Dakle, plaćamo skuplje od Nemaca za nešto neuporedivo lošije. Šta je tu promenjeno?