Penzionerima po 5.000 dinara za 15 dana, "kosovski dodatak" za siromašne okruge

Svi penzioneri u Srbiji dobiće za 15 dana jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, najavio je predsednik Aleksandar Vučić. Izjavio je da ima ideju da se u četiri najsiromašnija okruga uvede posebna pomoć, nešto poput kosovskog dodatka, za učitelje, profesore, lekare, medicinsko osoblje.

Aleksandar Vučić je tokom obraćanja građanima u Blacu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", zahvalio penzionerima što su imali veru u državu i znali da samo teškim merama može da se dođe do spasavanja srpske privrede.

Vučić je istakao da privreda danas nije u krizi, već raste i rašće još većom brzinom u budućnosti.

"Hvala penzionerima i ja očekujem da, pored povećanja penzija, za 15 dana svaki penzioner u Srbiji dobije 5.000 dinara jednokratnu podršku i gledaćemo da to dolazi sve češće", poručio je Vučić.

Poseban dodatak za najsiromašnije okruge

U obraćanju žiteljima Blaca i okoline, predsednik je izjavio da ima ideju da se u četiri najsiromašnija okruga, među kojima je i Toplica, uvede poseban dodatak, nešto poput kosovskog dodatka i da će o toj mogućnosti razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić.

"Krajnje je vreme da za četiri naša najsiromašnija okruga damo poseban dodatak, kao kosovski dodatak, za naše učitelje, profesore, lekare, medicinsko osoblje... da pomognemo", rekao je Vučić.

Ideja je, kaže, da taj dodatak za Toplički okrug, Jablanički, Pčinjski... bude 10 odsto, pa da plata lekara u Blacu bude veća 10 odsto nego lekara u Beogradu.

Kako kaže, ako se to lekaru u Beogradu ne dopada, onda neka dođe da radi u Blacu. Cilj je, kaže, podstaći ljude da ostanu u Blacu.

"Kad vam kažu da su troškovi života veći u Beogradu nego u Blacu, to je tačno, ali prosečna plata ovde u Blacu je 37.000, a u Beogradu 74.000. Nikada ne može da bude isto, ali moramo da smanjimo tu razliku, da živite bolje. Želim da se posvetim tom pitanju", poručio je predsednik.

broj komentara 9 pošalji komentar
(subota, 12. okt 2019, 23:40) - anonymous [neregistrovani]

Sumnjam

A sto za "petnaest dana" ? Da li je pominjanje tacnog datuma tabu?

(subota, 12. okt 2019, 19:38) - anonymous [neregistrovani]

Две плате

Зар тај такозвани "Косовски додатак" још постоји?

(subota, 12. okt 2019, 19:19) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

I dalje će se pomagati ljudi u javnom sektoru. A privatni sektor nek odmara i spava njima je dobro sa 20 ili 30000 din i njima nije potrebna pomoć. O deci, dečijem dodatku i ljudima na birou da i ne govorim. 

(subota, 12. okt 2019, 18:36) - anonymous [neregistrovani]

Penzioner

A za koji auto imaš rezervoar ipo? Za trabanta.

(subota, 12. okt 2019, 13:55) - anonymous [neregistrovani]

Ostaju ovde

Da to je veliki problem u jednom delu drzave mogu lepo da zive da su kreditno sposobni a sever i jug nek se iseljava,ne znam sta ce onda ostati?

(subota, 12. okt 2019, 13:54) - Zivko [neregistrovani]

Zanimacija

Ja imam nemacku bez dodatka od 5000 din. Svega 2000 e.

(subota, 12. okt 2019, 13:46) - anonymous [neregistrovani]

Pomoc

Jedan i po rezervoar goriva.

(subota, 12. okt 2019, 13:44) - anonymous [neregistrovani]

!!!!!!!!

Plate i penzije duplo da se povecaju a ne milostinja. A lekar iz BG nikada nece da se vrati tamo odakle mu je tatko otisao! Proces migracije stanovnistva se nije zaustavio i nece nikada. Samo sto neko ide u vece gradove a neko (vecina) van zemlje. Naselice nas vrlo brzo Kinezi videcete. Nazalost.

(subota, 12. okt 2019, 13:19) - Aleksandar [neregistrovani]

Pitanje

Penzionerima ne treba milostinja i ponižavanje nego penzija za dostojanstven život. Moja majka ima minimalnu penziju sve ode na hranu i lekove da joj ne dodam neki dinar ne bi imala dovoljno za osnovne potrepštine.