Benet: Optužnice kad se ispuni pet uslova

Optužnice protiv bivših pripadnika OVK biće podignute kada bude ispunjeno pet uslova, rekao je portparol Specijalnog tužilaštva za zločine OVK u Hagu, Kristofer Benet.

Optužnice će biti podignute kada budu sakupljeni dokazi prihvatljivi za Specijalni sud i koji će biti na raspolaganju za vreme suđenja, a potrebno je i da budu dovoljni da dokažu svako krivično delo bilo koje optužene osobe, naveo je Benet za Dojče vele na albanskom.

On je takođe dodao i da predmet mora da preživi "inteligentnu i dobro obaveštenu odbranu", kao i da suđenja rezultiraju kaznama koje mogu da izdrže proveru Apelacionog suda.

Benet je za dodao i da je tužilaštvo obavezno da čuva identitet ljudi koji se ispituju ili daju izjave za tužilaštvo.

Naveo je da u kancelariji Specijalnog tužilaštva zaduženog za ispitivanje sada radi 60 osoba kao i da će se taj broj povećati na 75. Benet je dodao da je kosovsko tužilaštvo sarađivalo sa tim istražiteljima, ali nije želeo da navede da li će tužilaštvo u Hagu ustupiti kosovskom tužilaštvu neko krivično delo koje ne spada pod njegov mandat.

U Hagu su do sada saslušana dvojica bivših komandanata OVK, Rustem Mustafa Remi i Sami Ljuštaku. Oni su ispitani zbog navoda iz izveštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija u vezi sa zločinima visokih pripadnika tzv. OVK.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 19. jan 2019, 23:01) - anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Čista komendija .

(subota, 19. jan 2019, 17:33) - Srbin iz Nemačke [neregistrovani]

Samo mazanje očiju

Čekali su dok se svi dokazi unište i svedoci nestanu ili su pod pretnjom tako da niko od njih neće da svedoči.