"Roleks" vredan 13.500 evra sakrio u džepu od jakne

Neprijavljeni "roleks" vredan 13.500 evra zaplenjen je na graničnom prelazu Gradina, saopštili su iz Uprave carine.

Sat je pronađen u džepu jakne jednog od putnika koji je putovao u autmobilu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka iz Grčke ka BiH sa još dvojicom državljana te zemlje, navodi se u saopštenju.

Iako su putnici u razgovoru sa carinskim službenicima rekli da nemaju ništa da prijave, ispostavilo se da ipak nije tako.

Prilikom kontrole u rancu 40-godišnjeg suvozača pronađena je prazna kutija "roleksa", za koju je putnik rekao da je zbog lepote njene izrade nosi kući kao suvenir.

Na zahtev carinika da pokaže sat, putnik je najpre negirao da ga ima, ali je traženi predmet ipak pronađen, i to u unutrašnjem džepu jakne koju je nosio na sebi.

Putnik je potom rekao da je kutija sa "roleksom" pošiljka iz Grčke za prijatelja u BiH, a da je njegov posao bio samo da ga prenese.

Iz Uprave carine podsećaju putnike da na graničnom prelazu obavezno prijave svu vredniju robu koju nose sa sobom, bez obzira na to da li se radi o poklonu, jer će se su suprotnom naći u prekršaju.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 16. apr 2019, 10:48) - Milan [neregistrovani]

Skuplja Dara nego mera.

Zbog kutije od 20 eura, koju je hteo da zadrži, ostao bez Rolexa od 13.500 eura. Da je bacio kutiju i imao samo sat, nema dokaza da je kupljen i sve OK.

(utorak, 16. apr 2019, 09:59) - anonymous [neregistrovani]

carina

mnogo toga je ne jasno kada ulazite u srbiju.policajac lupi stembilj i gotovo.treba biti neko upustvo.ima dosta toga sta bi i kako trebalo da se uradi.

(ponedeljak, 15. apr 2019, 15:44) - anonymous [neregistrovani]

Stanko,nebi ga ni ja nikada stavio na ruku...

...sat moze da stoji u latici ali ima svoju vrijednost...imao ju je i prije a imace i poslije,mozda i vecu,u realnom svjetu,tako je!

(ponedeljak, 15. apr 2019, 15:22) - stanko [neregistrovani]

Pojedinci mi zaista nisu jasni!

Totalno staromodan sat. Ne bih ga nikad stavio na ruku pa sve da vredi milion evra.