Kamenovan teretni voz u Batajnici

Na ulaznoj skretnici u stanicu Batajnica, iz pravca Surčina, nepoznati vandali kamenovali su teretni voz, koji je saobraćao iz Valjeva ka Rumi, saopštila je kompanija "Srbija kargo".

Teretni voz je kamenovan danas u 15.15 časova. Voz je vukla nova "Vektron" elektrolokomotiva broj 193-904, vlasnika kompanije „Srbija Kargo".

"Tom prilikom razbijeno je vetrobransko čeono staklo i na taj način, pored materijalne štete, direktno ugrožena bezbednost osoblja lokomotive. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a protiv N. N. lica biće podnete krivične prijave", saopšteno je iz kompanije.

Još jedno kamenovanje, dogodilo se u avgustu ove godine, kada je kamenovan međunarodni teretni voz, između Batajnice i Surčina, pri čemu je takođe oštećena nova Vektron lokomotiva.

"Ovim putem apelujemo na celokupnu javnost da čuvaju vozna sredstva od nasilnog uništavanja, jer posledice ovakvih događaja direktno ugrožavaju bezbednosti voznog osoblja, kao i celokupno bezbedno odvijanje železničkog saobraćaja", ističu iz kompanije "Srbija kargo".

"Srbija kargo" je 13. maja ove godine pustio u saobraćaj prve višesistemske "Vektron" lokomotive od ukupno 16, koliko je kupio od kompanije "Simens", a nove lokomotive su nabavljene nakon gotovo četiri decenije.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 20. sep 2019, 21:39) - Nikola [neregistrovani]

Kamere

Neka stave kamere na lokomotive da snimaju kao sto ih ima po autobusima I tramvajima svugde u svetu ,jedino tako sa vandalima pa u zatvor

(petak, 20. sep 2019, 21:30) - anonymous [neregistrovani]

Ne razumem

Koja je poenta kamenovati voz?