Zlatanu Krstiću produžen pritvor

Posebno odeljenje Specijalnog suda u Prištini produžilo je pritvor na još dva meseca Zlatanu Krstiću iz Kragujevca kojeg specijalno tužilaštvo sumnjiči da je tokom 1999. godine izvršio ratni zločin u selu Donje Nerodimlje, u opštini Uroševac.

Advokat Zlatana Krstića Dejan Vasić kaže da "Tužilaštvo nema dobro osnovanu sumnju za otpočinjanje postupka".

"U svom odgovoru na zahtev Tužilaštva da se Zlatanu produži pritvor naveo sam da je tužilac imao na raspolaganju 149 radnih dana u kojima je mogao da se posveti radu na predmetu, od kojih je on radio možda desetak", objašnjava Vasić.

Tvrdi da su urađene i mnoge radnje koje su bile bespotrebne, kao što je nalog za ponovnu ekshumaciju porodice koja je ubijena tokom rata.

Vasić je naglasio i da svedoci koji su do sada saslušani u ovom postupku ne dovode Zlatana u vezu sa ubistvom ili bar nema dovoljno jasnih dokaza da je on to uradio.

Krstićev branilac ističe da je na rešenje o produženju pritvora uložio žalbu.

Izrazio je očekivanje da će je Apelacioni sud sagledati na ispravan način i doneti odluku kojom će se Krstić braniti sa slobode, ukoliko bude došlo do pokretanja postupka.

"Ne postoji osnovana sumnja da je Zlatan izvršio krivično delo. To što je neko viđen da je, navodno, bio u uniformi, sa puškom, ne govori ništa. Tužilaštvo treba da ima dokaze da je on preduzeo konkretne radnje, što u ovom slučaju ne postoji", zaključio je Vasić.

Zlatan Krstić je uhapšen sredinom aprila ove godine, zbog sumnje da je 1999. godine počinio ratne zločine na Kosovu, u selu Donje Nerodimlje, u opštini Uroševac i od tada se nalazi u pritvoru.

broj komentara 0 pošalji komentar