Kosovski mediji objavili deo optužnice za ubistvo Ivanovića

Prištinski portal Gazeta ekspres objavio je navodnu optužnicu protiv osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića. Taj medij najavio je i izjavu zaštićenog svedoka.

Portal je objavio fotografije navodne optužnice i deo njenog sadržaja.

Prema toj optužnici, prvoosumnjičeni Nedeljko Spasojević, bivši policajac, svojim postupcima olakšao je i obezbedio put osumnjičenima nakon izvršenja ubistva.

Policajci Žarko Jovanović i Dragiša Marković dozvolili su, kako se navodi, da se oštete mogući dokazi koji su se našli na licu mesta onog dana kada je Oliver Ivanović ubijen.

Policajac Rade Basara je sarađivao sa "zločinačkom grupom" koju je organizovao Milan Radoičić, od koje je dobio naređenje da prikrije i eliminiše sve dokaze i da se zločin nikada ne rasvetli.

Marko Rošić je, kako se navodi, pratio Ivanovića, a u njegovom džipu su nađeni dokazi.

Oliverova sekretarica Silvana Arsović se sumnjiči da je pomogla izvršiocima jer je znala da su kamere ispred stranke nasilno isključene i tako im olakšala da ih ne snime tokom ubistva, tvrdi prištinski list.

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je 2. decembra optužnicu protiv šest osoba - Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Žarka Jovanovića, Radeta Basare i Silvane Arsović, koji se terete za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine.

Spasojević i Rošić su u pritvoru od hapšenja u novembru prošle godine, Basara od oktobra ove godine, dok se ostali brane sa slobode.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 10. dec 2019, 18:34) - eks [neregistrovani]

odgovor

Kada CIA nešto isplanira i uradi, onda je to veoma teško razotkriti, jer nemaš pristup teritoriji i institucijama koje štite ubicu.  

(utorak, 10. dec 2019, 11:51) - anonymous [neregistrovani]

A ubistvo u "Pandi" 1998?

Kada će to da se reši? Vučić je obećao pre 7 godina i ništa...

(utorak, 10. dec 2019, 11:10) - anonymous Lala [neregistrovani]

Ta idi,

Sve je to dobro izrežirano kao i Račak samo da bi se Srbi optužili za taj gnusan zločin , o režiserima ne treba puno pričati dobro se zna ko su i šta su .

(utorak, 10. dec 2019, 10:51) - anonymous [neregistrovani]

Više nikome ne verujem.

Nikome!