Godišnjica ubistva srpskih mladića u "Pandi", bez pomaka u istrazi

Pre 21 godinu u kafiću "Panda", u Peći, ubijena su šestorica srpskih mladića, ali ni danas se ne zna ko su počinioci, niti ima osumnjičenih za ovaj zločin.

Četrnaestog decembra 1998. godine, oko 20 sati, u kafiću "Panda" u Peći upala su dvojica maskiranih muškaraca i rafalima iz automatske puške ubila šestoricu mladića.

Ubijeni su učenici pećke Gimnazije "Sveti Sava" Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović i student Ivan Radević.

Lokal "Panda" nalazi se preko puta pećke gimnazije, a vlasnik tog kafića je odmah nakon tog masakra zatvorio lokal.

Ovaj slučaj bio je u srpskom tužilaštvu za ratne zločine do 2015. godine kada ga je preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Tužilašto je do prošle godine ispitalo 34 svedoka u okviru istrage, koju od maja 2016. vodi protiv nepoznatih izvršilaca ubistva šest srpskih mladića, i pribavilo je, prema izveštajima medija, brojne materijalne dokaze.

Ministar Zoran Đorđević izjavio je na 21. godišnjicu ubistva šest srpskih mladića u kafiću "Panda" u Peći, da su taj zločin počinili albanski separatisti, koji su želeli da se dešava ono što se danas događa na Kosovu. Kaže da nema pomaka u istrazi i da se ne zna ko je krivac. 

Godišnjicu masakra obeležava Udruženje kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji. 

broj komentara 0 pošalji komentar