Izložba o Luki Ćeloviću u okviru Noći muzeja

Izložba "Luka Ćelović ostvarenje srpskog sna" koja prati živopisnu biografiju čoveka koji je u Beograd došao kao nepismeni mladić bez novca, a postao jedan od najuspešnijih ljudi prestonice i njen darodavac, biće simbolično izložena u prostorijama Prodajnog centra "Beograd na vodi" (Belgrade Waterfront), bivše Beogradske zadruge čiju je izgradnju pomogao Ćelović.

Multimedijalna izložba "Luka Ćelović ostvarenje srpskog sna" održava se u okviru manifestacije Noć muzeja, i biće otvorena u subotu, 18. maja od 16 do 24 časa, saopšteno je iz "Beograda na vodi".

Osim panela, u izložbenom prostoru emitovaće se i kratak film o Ćelovićevom životu, dok će posetioci moći da razgledaju i selekciju knjiga iz njegove lične biblioteke koje je zaveštao Univerzitetu u Beogradu, zajedno sa svojom celokupnom imovinom.

Autor izložbe je dr Adam Sofronijević, koji je sa svojim saradnicima izdvojio ključne trenutke Ćelovićevog života i predstavio ih kako bi se javnosti približila često nepoznata, a neprocenjiva zaostavština velikog dobrotvora Beograda.

Izložba "Luka Ćelović ostvarenje srpskog sna" organizuje kompanija "Beograd na vodi" (Belgrade Waterfront) u saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom "Svetozar Marković".

broj komentara 0 pošalji komentar