Antologija "Ljubav je život" – najlepše ljubavne pesme iz celog sveta

Pisac i prevodilac Nenad Maksimović objavio je antologiju "Ljubav je život". Reč je o književnom delu u kome su sabrane najlepše ljubavne pesme pisaca iz celog sveta, od praistorije pa sve do danas.

"Ljubav je život", antologija unutar antologije kakva još nije objavljena kod nas, izuzetno je značajno štivo zato što objedinjuje sve epohe i dela preko 600 pesnika iz celog sveta.

"U ovoj knjizi je sabrano nešto što je najvrednije dala naša civilizacija. Jer ostaće samo dela ljubavi. Ljubavna poezija je sama esencija čovekovog duha i njegovog stvaralaštva", kaže Maksimović.

Koncept, sadržaj, obim i dizajn, čine ovu knjigu jedinstvenom.

"Knjiga je urađena krajnje profesionalno. Sa predgovorom, pogovorom, sa indeksima pesnika po zemljama, pa indeksom pesnika po azbučnom redu. Tu je i indeks prevodilaca kojih ima oko 260. Imamo tri recenzenta - akademik Matija Bećković, dr. prof. Darko Tanasković i dr. prof. Miomir Petrović", rekao je Maksimović.

Vrednost ove antologije ne zasniva se samo na njenom književnom značaju. Ona takođe predstavlja kulturni i istorijski manifest našeg društva.

broj komentara 0 pošalji komentar