Bio jednom jedan laf

Izložba "Bio jednom jedan laf" Biblioteke grada Beograda posvećena Dušku Radoviću otvorena je u Kulturnom centru Čukarica. Postavka prati život i stvaralaštvo Duška Radovića podsećajući se Niša, Radija i Televizije Beograd, Studija B, časopisa "Poletarac".

"Bio jednom jedan laf" je izložba koja se ni posle pet godina nije vratila u matičnu kuću. Obišla je više od četrdeset gradova u zemlji i inostranstvu i ima još mnogo poziva. 

"Mi smo pokazali da je Duško Radović multimedijalna ličnost u pravom smislu te reči. Jednako se dobro izražavao i stvarao remek dela bez obzira u kojoj oblasti. Vrlo često je pretakao, ono što je pisao za novine pretvarao je u televizijske emisije i obrnuto. Govorio je da je pisanje zanat kojim se ljudima treba staviti na raspolaganje, i upravo se tako ponašao", rekla je Violeta Đorđević, autor izložbe.

Jedna od autorki podsetila je na reči Matije Bećkovića koji je govorio o njegovom preranom odlasku.

"Zato što je uvek brzo i lako prelazio sa starih na nove stvari. Prešao je od olovke na hemijske, sa hemijske na pisaću mašinu, i da mu je mnogo žao što nije poživeo . Da živi u XXI veku carevao bi društvenim mrežama", navela je Sara Ivković Marković, autorka izložbe.

Važan mu je bio broj sedam, "Dobro jutro Beograde", časopis "Poletarac", pesma "Bio jednom jedan lav" koju je napisao pre 65. godina. Ne prođe dan a da ne čujemo ili pročitamo neku misao pesnika Duška Radovića, pisca, novinara, aforističara koga nema već 35. godina.

Bio jednom jedan laf.

broj komentara 0 pošalji komentar