Jagodina: Urgentno zbrinjavanje u Gerontološkom centru

Tokom poslednjeg ledenog talasa u Gerontološkom centru u Jagodini urgentno su zbrinute četiri osobe. Radi se o ljudima koji nisu bili u stanju da na niskim temperaturama sami o sebi brinu te im je u saradnji sa Centrom za socijalni rad obezbeđen privremeni smeštaj.

Urgentno zbrinute osobe su zbog niskih temperatura i neadekvatnih uslova u kojima su živele bile u lošem zdravstvenom stanju. U Gerontološkom centru u Jagodini odmah po prihvatu dobile su neophodan medicinski tretman.

 

"Konstatovane su promrzline stopala koje su prvog i drugog stepena, to je odmah istretirano. Kod jednog lica je i respiratorna infekcija kao posledica dužeg izlaganja niskoj temperaturi", kaže dr Olivera Jakovljević, lekar u Gerontološkom centru u Jagodini.

Iako su svi smeštajni kapaciteti u Gerontološkom centru popunjeni, za urgentno zbrinjavanje osoba sa cele teritorije pomoravskog okruga organizovale su se sve službe.

"Obezbeđen je i adekvatan prostor za smeštaj takvih lica dok god su vremenske prilike ovakve oni će biti kod nas", kaže Milan Stojanović, direktor Gerontološkog centra u Jagodini. Na pitanje koliko dugo takva lica mogu da budu ovde smeštena, odgovara: "Mogu da budu do mesec dana, ali veoma često mi ta lica prevedemo u redovan smeštaj."

U saradnji sa centrima za socijalni rad Jagodine, ali i okolnih gradova za osobe koje su ovde urgentno smeštene traži se najbolje rešenje, gde će i kako nastaviti život kada izađu iz Gerontološkog centra.

broj komentara 0 pošalji komentar