Pokloni Užičanima od pobratima iz Harbina

U užičkom naselju Pora, svečano su otvoreni fudbalsko igralište i košarkaški teren, čiju je rekonstrukciju i opremanje finansirao Harbin, kineski grad - pobratim Užica.

U prošle godine nastalom „Parku prijateljstva", uz rekvizite, sprave za sport i rekreaciju, novu rasvetu ulice koja nosi ime bratskog grada Harbina, žitelji užičkog naselja Pora, dobili su i rekonstruisano, savremeno opremljeno fudbalsko i košarkaško igralište.

 

"Meni se mnogo dopada ovaj teren. Uvek ćemo ovde igrati."

"Nije bilo ni golova ni trave, sad je sve lepše."

"Treba da pozovemo decu da ne lome stvari, ne bacaju otpad nego da se igraju sa nama", kažu neki od anketiranih.

Užice je jedan od 60 gradova sa kojima je pobratimljen Harbin, višemilionski, politički, privredni, naučni i kulturni centar severostočne Kine.

„U naš grad je stigla najmodernija oprema u vrednosti od 300 hiljada evra, oprema zahvaljujući kojoj je ovaj deo grada, ovaj deo Pore praktično postao sportsko-rekreativni kompleks. Ćinai dapengiomen, fejčang. Dragi prijatelji, veliko hvala", kaže Tihomir Petković, gradonačelnik Užica.

„Naše dve zemlje imaju izuzetno poštovanje i saradnju i sve što je urađeno u Užicu, predstavlja simbol prijateljstva naše dve zemlje, dva grada i naša dva naroda", navodi Zhao Ming, predsednik gradskog Narodnog kongresa Harbina.

Saradnja dva grada, uspostavljena zahvaljujući podršci predsednice „Jihai" kompanije koja je finansirala završetak dečijeg vrtića na Pori, kako se očekuje, biće nastavljena i u drugim oblastima.

broj komentara 0 pošalji komentar