Struja, televizor i šporet za najstarijeg Zrenjaninca

Najstariji Zrenjaninac Tomo Čolić i njegova supruga, zahvaljujući humanitarnoj akciji koju su pokrenuli novinari i sportisti, posle dužeg vremena dobiće struju, šporet, televizor i neophodne namirnice. Žive u socijalnom stanu, koji je sklon rušenju, pa su se darodavci potrudili da im makar malo olakšaju život ove zime.

Teške staračke dane preživljava devedesettrogodišnji Toma Čolić iz Zrenjanina. Već je jednom morao da se seli iz neuslovnog objekta, a ni sadašnji nije ništa bolji.

 

"Onaj stan gde smo bili to je palo i nisu hteli ovi iz Opštine da poprave. I onda su mi dali ponovo ovo, ovde nit vode imam, nit imam struje", jada se Čolić.

Penziju nema, jer nema ni dana radnog staža. Poznat je kao prodavac novina: kolporter. Ne čudi zato što je novinar, na nagovor publiciste Dejana Bošnjaka organizovao akciju pomoći.

"Kad sam video ovu situaciju i ovu sliku, oni nemaju struju, nisu imali šporet na čvrsto gorivo, nemaju televizor, osnovne namirnice i meni je to bio neki impuls da krenem", kaže Bogoljub Grujić, novinar.

Toma i njegova supruga Vera poželeli su da Novu godinu dočekaju uz TV program. Deo tih snova ispunio im je reprezentativac Srbije u stonom tenisu Ilija Majstorović.

"Trudimo se maksimalno, može se videti iz primera najboljih srpskih i svetskih sportista, tako se trudimo i mi na ovom našem gradskom nivou da pomognemo koliko možemo", kaže Ilija Majstorović, stonoteniski reprezentativac Srbije.

Podrška akciji je stigla i od sportista koji u Zrenjaninu igraju košarkašku biznis ligu. Priključili su se i estradni umetnici. Vrlo brzo će se prikupiti 50.000 dinara da Čolići dobiju struju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 05. dec 2019, 22:34) - anonymous [neregistrovani]

Sve nase najlepse zelje i

divljenje. Kada ovako nesto saznamo, povrati nam se nada, da ce Srbija opet postati zemlja pravih Srba.