O Putinu sve najlepše

Goran Jovanović Fonza javnosti u Srbiji odnedavno je poznat kao čovek sa kojim je ruski premijer Vladimir Putin želeo da se sretne prilikom posete Beogradu.

Goran Jovanović Fonza i njegovi Noćni vukovi na utakmici Zvezda - Zenit, na beogradskoj Marakani, sedeli u loži sa ruskim premijerom Vladimirom Putinom.

"Susret je bio normalan", kaže Goran Jovanović, "motordžijski - došao da vidi drug druga."  Pošto obojica vole motocikle, to ih je spojilo. Goran kaže da su razgovarali o motorima i planovima za neka putovanja, jer bajkeri koriste svaki slobodan trenutak da provedu na motoru.

Niški moto-klub smatra se isturenim odeljenjem moskovskih Noćnih vukova, a prijateljstvo je učvršćeno prošle godine kada je u Niš došao njihov vođa Aleksandar Zaldostanov Hirurg. Tada su Nišlije dobile poziv za miting u ukrajinskom gradu Sevastopolju gde su se upoznali sa ruskim  premijerom.

Dragan Stanković i Saša Savić kažu da je za Noćne vukove taj susret bio važan pošto je Putin, za njih, "oličenje poštovanja tradicije, pravoslavlja i zdravog života, što su o osnovne vrednosti njihovog moto-kluba". Priča o poštovanju tih vrednosti polela je u Moskvi, a proširila se na sve balkanske zemlje. Saša Savić naglašava da se taj osećaj ne može opisati rečima već da  je potrebno biti bajker - Noćni vuk.

Zbog strogih pravila kluba, u Srbiji ima samo 28 noćnih vukova. U Nišu žive dvanaestorica. Nadaju se ponovnom susretu s Putinom već u maju, na proslavi  godišnjice moskovskog kluba.

broj komentara 0 pošalji komentar