Sportski podovi od reciklirane gume

Pogon tehničke gume kompanije "Tigar", specijalizovao se za izradu podloga za sportske terene i dečja igrališta od gumenog reciklata. Do sada je u Srbiji, "Tigar" postavio preko 20.000 kvadratnih metara podloga od reciklata.

Najefikasniji način za otklanjanje starih, dotrajalih guma, za čije razlaganje u prirodi je potrebno više od 200 godina, jeste njihovo recikliranje. Kompanija "Tigar" stvorila je proizvodni program u kojem se štede čelik, bakar, tekstil i druge komponente, a ujedno svaki proizvod zadovoljava visoke ekološke standarde.

Prošle godine Kompanija "Tigar"  uložila je oko osam miliona evra za pokretanje pogona za izradu proizvoda od gumenog reciklata i kupila dansku kompaniju "Bilguteks", preuzevši na taj način brendove, certifikate i tržište.

Pogon tehničke gume, u međuvremenu, se posebno specijalizovao za podloge sportskih terena i dečjih igrališta. Do sada je u Srbiji, "Tigar" postavio preko 20 hiljada metara kvadratnih sportskih podova.

"Ono što je obeležilo ovaj perod od godinu i po dana je zadržavanje i povećanje obima proizvodnje na skandinavsko tržište, kod starih kupaca "Bilguteksa" i normalno ekspanzija izrade sportskih terena u našoj zemlji", kaže direktor industrijskih aktivnosti TTG Saša Živković.
 
Od početka leta, "Tigar" je širom Srbije postavio 7.000 kv. metara sportskih terena od gumenog reciklata. Ovi podovi su izuzetno elastični i sportistima omogućavaju manje opterećenje zglobova.

Glavni menadžer prodaje TTG Zoran Rajković kaže da je prednost poda od reciklirane gume u tome što ona posle određenog vrmenskog perioda može i sama da se reciklira, tako da se njen životni vek praktično produžava.

U kompaniji "Tigar" smatraju da se domaće tržište tek navikava na ovakve proizvode, dok u svetu oni odavno imaju široku primenu. Za, sada je i veći procenat proizvodnje namenjen izvozu.

S obzirom na to da je većina školskih terena u Srbiji u lošem stanju, ideja "Tigra" je da se,  u saradnji sa Ministarstvom prosvete, postave podovi u školama i vrtićima širom Srbije.

 

broj komentara 0 pošalji komentar