Vremenska prognoza - 25. decembar

Nakon prepodnevnih 15, 16 stepeni temperatura je naglo pala, pa u toku noći ponede i u nižim predelima može biti slabog snega, uglavnom na jugu. I sutra povremeno slab sneg. Stigao je hladan vazduh sa severa, pa će utorak biti najhladniji dan ove sedmice. Jutarnja temperatura od -3 do 2 stepena, najviša dnevna od 2 do 5.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ) 

24.12.2018. Ponedeljak: Oblačno, na severu mestimično sa kišom, koja će se sredinom dana i posle podne proširiti i na ostale krajeve, dok će na planinama padati susnežicai sneg. Kasnije posle podne i uveče na severu i zapadu prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar umeren, povremeno i jak, južni i jugozapadni, u skretanju na zapadni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 8 do 17 stepeni. U toku noći uz pad temperature kratkotrajan sneg moguć je ponegde i u nižim predelima.

25.12.2018. Utorak: Umereno do potpuno oblačno, hladnije mestimično sa slabim snegom, samo ujutru i pre podne u Vojvidni sa periodima sunčanog vremena. Vetar umeren, povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 2, a najviša od 2 do 5 stepeni.

 26.12.2018. Sreda: Ujutro mestimično slab mraz. U toku dana umereno do potpuno oblačno,  ponegde sa kratkotrajnim snegom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 1, a najviša od 1 do 5 stepeni.        

27.12.2018. Četvrtak: Ujutro mestimično slab, a na jugu i jugoistoku i umeren, mraz. U toku dana umereno do potpuno oblačno u većini mesta suvo, samo na planinama sa snegom. Vetar slab, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -6 do 1, najviša dnevna od 2 do 7 stepeni. Potencijalno opasna pojava - Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%.

28.12.2018. Petak: Ujutro mestimično slab, a na jugu i jugoistoku i umeren, mraz. U toku dana umereno do potpuno oblačno uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od   -6 do 1 , najviša dnevna od 4 do 10 stepeni. Potencijalno opasna pojava - Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%.

broj komentara 0 pošalji komentar