Vremenska prognoza - 28. januar

Oblačno, mestimično s kišom. Na planinama i u košavskom području povremeno jak i olujni južni i jugoistočni vetar. Krajem dana će oslabiti. Zbog priliva toplijeg vazduha, u većem delu zemlje temperatura u porastu, u Timočkoj Krajini hladnije, pa je tamo moguća ledena kiša. Jutarnja temperatura od -5 do 5, najviša dnevna od 2 do 10 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

27.01.2019. Nedelja: Preovlađivaće sunčano i toplije. Vetar slab i umeren južni, posle podne na planinama i u košavskom području u pojačanju, uveče i u toku noći ponegde i sa udarima olujne jačine. Najviša temperatura od 2 do 8 stepeni. Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%; Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.

28.01.2019. Ponedeljak: U većem delu toplije uz postepeno naoblačenje, od sredine dana mestimično sa slabom kišom, uglavnom u Vojvodini, na jugu i jugozapadu zemlje. Na visokim planinama slab sneg. U Timočkoj Krajini hladno uz mogućnost ledene kiše. Vetar umeren i jak, u planinskim predelima jugozapadne Srbije kao i u košavskom području povremeno sa udarima olujne jačine, južni i jugoistočni, uz intenzivno topljenje snežnog pokrivača, dok se na visokim planinama očekuje mećava i snežni nanosi. Uveče i u toku noći vetar u slabljenju. Najniža temperatura od -5 do 5, a najviša u većini mesta od 6 do 10 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 2 stepena. Upozorenje: Naglo otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 95%; Lokalna pojava ledene kiše/rosulje, verovatnoća 95%; Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 90%; Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

29.01.2019. Utorak: Pretežno oblačno i hladnije, u nižim predelima mestimično sa slabim mešovitim padavinama (kišom i snegom), na planinama sa snegom, samo je još ujutro Timočkoj Krajini mestimično moguća pojava kiše koja će se lediti pri tlu. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 2, najviša od 1 do 6 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava ledene kiše/rosulje, verovatnoća 70%; Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

30.01.2019. Sreda: Umereno oblačno i uglavnom suvo, samo još ponegde na jugoistoku Srbije i u Timočkoj Krajini uz više oblačnosti ponegde sa slabom kišom i snegom. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od -5 do 0, najviša od 2 do 6 stepeni.

31.01.2019. Četvrtak: Preovlađivaće oblačno u nižim predelima mestimično sa kišom, u višim predelima sa snegom. Vetar slab i umeren, uglavnom južni. Najniža temperatura od -2 do 2, najviša od 3 do 6 stepeni.

broj komentara 0 pošalji komentar