Vremenska prognoza - 12. februar

Pretežno oblačno i vetrovito. Temperatura od 2 do 7 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

11.02.2019. Ponedeljak Naoblačenje s kišom i padom temperature sa severa Vojvodine proširiće se i na ostale krajeve. Posle podne i uveče u brdsko - planinskim, a tokom noći ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije uz dalji pad temperature kiša će preći u sneg, uz stvaranje, odnosno manje povećanje snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, u skretanju na severozapadni. Najviša temperatura od 4 na severu do 14 stepeni u centralnim i južnim krajevima, posle podne u osetnijem padu. Upozorenje: Sneg, formiranje/ manje povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.

12.02.2019. Utorak U većem delu pretežno oblačno, mestimično sa susnežicom i snegom, naročito ujutro i pre podne. U brdsko-planinskim predelima manje povećanje visine snežnog pokrivača. Na severu i u Negotinskoj Krajini suvo sa sunčanim intervalima. Vetar umeren i jak, na planinama, severu i istoku Srbije povremeno olujni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 2 do 7 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje/ manje povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.

13.02.2019. Sreda Na severu Srbije i u Negotinskoj Krajini pretežno sunčano. U ostalim krajevima promenljivo oblačno, a u planinskim predelima ponegde sa snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni, na planinama jak, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od -4 do 0, najviša od 2 do 7 stepeni.

14.02.2019. Četvrtak Promenljivo oblačno i u većem delu suvo. Uveče i u toku noći na zapadu i jugozapadu Srbije povremeno slab sneg. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od -5 do 0, najviša od 3 do 8 stepeni.

15.02.2019. Petak Promenljivo oblačno i u većem delu suvo. Na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije ponegde kratkotrajan sneg. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 2, a najviša od 4 do 7 stepeni.

broj komentara 0 pošalji komentar