I naučnici uz Mišu i Medenog

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da smo završili sa glavnim delom zime i dodaje da nas u narednom periodu očekuje uglavnom suvo vreme.

Nedeljko Todorović je za RTS rekao da se do kraja februara očekuje pretprolećno vreme.

"U većini dana biće suvo, kiša i manje zahlađenje su mogući između 21. i 23, februara i oko 27, 28. februara. Glavni deo zime smo završili", naglasio je Todorović.

Kako kaže, do otprilike 10. marta vreme će biti slično kao u februaru.

"Neće biti visokih temperatura, do 20, uglavnom će ići do 15 stepeni, moguća je neka kiša početkom marta", istakao je meteorolog RHMZ-a.

Prošle godine je oko 20. marta palo dosta snega. Previše je riskantno, kaže Todorović, da sada kažemo da će se tako nešto desiti i ove godine.

Ovako su se potvrdile i prognoze "narodnih meteorologa" – medveda Miše u Beogradskom zoološkom vrtu i Medenog na Paliću.

Na Sretenje, kada se sreću zima i leto, ovi medvedi izašli su iz zimskog brloga i nisu videli svoju senku. Tako su, na neki način, poručili da je proleće stiglo.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 15. feb 2019, 20:14) - anonymous [neregistrovani]

Разочарао сам се...

Када сам прочитао наслов помислио сам да су се научници удружили да се изборе за боље услове "смештаја" за Мишу...Кад оно - поклапају им се прогнозе!
Е мој Мишо, Миодраже...