Nagli pad temperature u Srbiji, tokom dana sve hladnije

Kiša i tamni oblaci od jutros nas čekaju umesto sunca i vedrog neba. Temperatura je negde opala i za desetak stepeni, a očekuje se da će tokom dana biti sve hladnije.

Iz jučerašnjih majica i papuča u gumene čizme za kišu i toplu odeću. Tako ukratko izgleda jutro u većem delu Srbije.

Naoblačenje koje je zahvatilo severne, zpadne i jugozapadne krajeve, uključujući i Beograd, tokom prepodneva proširiće se i na centralnu Srbiju uslovljavajući mestimično kišu slabog do umerenog intenziteta.

Na istoku i jugoistoku pre podne moguća je lokalna pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. 

Prema rečima meteorologa Nedeljka Todorovića, tokom dana će biti sve hladnije i hladnije. Temperature niže od proseka za ovo doba godine očekuju se i narednih nekoliko dana. 

Maksimalna dnevna temperatura biće oko 18 stepeni, dok se nešto toplije vreme očekuje samo na krajnjem istoku i jugu zemlje. 

Slaba kiša od ranog jutra usporava saobraćaj, pa se vozačima savetuje oprez u vožnji – držite odstojanje i vozite u ograničenjima.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 03. okt 2019, 13:13) - anonymous [neregistrovani]

Nije normalno

Pažnja se svakako odvlači od mnogo čega, ali jedno stoji: nagli padovi temperature nisu prirodne pojave. Druga je stvar što većina naroda o tome gotovo ništa ne zna.

(četvrtak, 03. okt 2019, 12:46) - anonymous [neregistrovani]

Smejanje

Napis je potpuno u pravu. Dozvolili ste da vas plase vremenskim prognozama. Nasedate na kojekakve alarme. Nije to cak problem,koliko se crvenom bojom prikazuju ubistva, sudari...itd....samo da bi se narodu skrenula paznja.

(četvrtak, 03. okt 2019, 12:11) - Boom [neregistrovani]

Boom

A ja bih dodao, oktobar je mesec u godini sa najmanje padavina, tako da tvrdnja prvog komentara nema smisla!

(četvrtak, 03. okt 2019, 08:59) - Jasna [neregistrovani]

Opismenite se

Ne znam se pise odvojeno.

(četvrtak, 03. okt 2019, 08:37) - anonymous [neregistrovani]

Re: Umirem od smeha

To što si ti neznas nije problem ovog teksta. Nigde se ovde ne plaši narod, lepo se navodi kakvo vreme treba očekivati narednih dana, a jeste neuobičajeno da temperatura preko noći toliko padne.Meteo alarmi su važni i ne služe da plaše nekoga zato što pada kiša u oktobru.

(četvrtak, 03. okt 2019, 07:50) - anonymous [neregistrovani]

Umirem od smeha

Zaista me uveseljavate. Kisa u oktobru !!! Koji je "alarm na snazi" ?? Meni lici na zuckasto. Mladi ste vi da bi se u gradovima (!!!) secali snega od novembra do negde marta. Vama je danas kisa problem ! Plasite narod.