"Očekujemo još dobrih vesti o vojno-tehničkoj saradnji iz Rusije"

Srbija i Rusija imaju vojno-tehnički sporazum koji se uspešno sprovodi u skladu sa onim što je dogovoreno, navodi ministar Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin navodi da će ukoliko bude potrebno razgovarati sa Rusijom o vojnoj saradnji.

"Znate, kada vojske razgovaraju i kada države razgovaraju imaju načina da kažu šta je potrebno jedni drugima i o tome ćemo razgovarati kada i ako bude bilo potrebe", rekao je Vulin odgovarajući na pitanje novinara šta očekuje od posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, kada je u pitanju njegov resor.

Naglasio je da Srbija i Rusija imaju sporazum o vojno-tehničkoj saradnji koji se, kaže, izuzetno uspešno sprovodi.

"Sve što je dogovoreno je i obezbeđeno u rokovima kako je rečeno da će biti. To ste mogli da vidite i na vežbi 'Vek pobednika' gde smo posle mnogo godina mogli da vidimo osam ispravnih 'migova 29'", naveo je Vulin.

Pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović, na pitanje novinara da li možemo očekivati nešto novo od posete Putina, kaže: naravno da očekujem.

"Mi smo već kupili dosta savremenog naoružanja i podigli dobar deo kapitalnih borbenih sposobnosti odgovarajućim nabavkama iz sistema naoružanja Ruske Federacije", naveo je Miloradović.

Takođe, podsetio je da smo dobili i značajne donacije, osam aviona "mig 29", i da je potpisan ugovor o donacijama 30 tenkova čije se isporuke, kaže, očekuju tokom ove godine.

"Očekujemo još dobrih vesti iz Ruske Federacije", rekao je Miloradović.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 11. jan 2019, 15:14) - milan lala [neregistrovani]

Bezbednost Srbije

Da bi Srbija mogla uspesno ekonomski da se razvija , da nam nepijatelji spolja nemogu podmetati krize i ratove, da bi Srbija bila mirna, jaka , sigurna i suverena na svojoj medjunarodno priznatoj teritoriji u celini a po rezoluciji 1244 SB - OUN Srbiji je zivotno kao hleb, so i voda sto hitnije potrebno : jedan manji puk S-400 , jedan puk Pancir , jedan jaci puk BUK -M2 i jedan jaci puk Smerca. To se moze kupiti kao dugogodisnji klirinski kredit po najboljoj mogucoj ceni u Rusiji . Nesmemo vise biti lakoverni i ustezati se od brze i na vreme kupovine nase odbrane i zastite, zbog pritisaka i ucena ili "dobro namernih saveta" a u vezi otvaranja EU poglavlja . U neprijateljskom okruzenju nas je nasa naiva i lakovenost mnogo puta vec tesko kostala. Samo dobro naoruzana Srbija moze sigurno izbeci velike globalne konflikte / ratove ispred kojih nazlost sa velikom verovatnocom stojimo . Slaba i ne naoruzana Srbija tesko ce postradati. Valjda smo nesto iz bliske istorije naucili. Nikog nemamo namere napadati nikom ne pretimo ali nikome nesemo vise dozvoliti ni da pomisli da nas napadne i prodje nekaznjen .

(petak, 11. jan 2019, 13:44) - Srbin iz [neregistrovani]

Potrebno nam je

Dobro protiv avionsko-raketno oružije a to imaju Rusi