SzS: Prihvatamo odgovornost koju traže građani

Savez za Srbiju (SzS) ocenio je da je jučerašnji protest pokazao da građani očekuju od opozicije da predstavi politički plan i garancije da će posle smene aktuelne vlasti taj plan zaista sprovesti i saopštio da SzS prihvata tu vrstu odgovornosti.

"Smatramo da su platforma SZS od 30 tačaka i dokument opozicije o izbornim uslovima dobra polazna osnova i da je prelazna vlada stručnjaka u kojoj neće sedeti niko od nas lidera opozicije najbolji garant da neće sve ostati isto kada smenimo ovo zlo", navedeno je u saopštenju SZS-a.

Savez je dodao da će u narednom periodu pozvati i druge "kolege iz opozicije", javne ličnosti, sindikate i udruženja građana kako bi na javnim osnovama formulisali plan koji će predstaviti javnosti i iza koga bi trebalo da stanu svi zajedno "kao što hodaju zajedno na protestima prethodnih osam nedelja".

Savez je naveo i da od početka podržava građanske proteste i da oni predstavljaju autentičan izraz građanskog nezadovoljstva načinom na koji aktuelna vlast vodi zemlju.

broj komentara 9 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. jan 2019, 05:27) - anonymous [neregistrovani]

szs obecava

opozicija obecava dace sve tacke dnevnog reda sprovesti, kakobi zivot poboljsala gradjanima ako osvoji vlast u srbiji,to jest,ako zbaci ovu vladajucu koaliciju u srbiji.oni samo nude obecanje.

(nedelja, 20. jan 2019, 22:09) - Gospodja Ministarka [neregistrovani]

Vlast

Svi sve obecavaju samo da se dokopaju vlasti!

(nedelja, 20. jan 2019, 15:29) - milan lala [neregistrovani]

Opozicioni cirkus

Ko moze dati poverenje vama , patetika ? Glavno za vas pitanje ostaje da li ce te i tako skupljeni sa sviju strana i kombinacija preci cenzus . O tom razmisljajte, a o vasoj vlasti i "mackovoj predji " manite se vec jednom . Nije narod bas toliko glup , slep i demnetan da se niceg ne seca i nista ne vidi , da ne vidi razliku kao je bilo sa vama citavu deceniju a kako je danas. Nastavite i dalje sa cirkusom i uveseljavajte narod sa vasim "biserima" "kad vi smenite aktuelnu vlast " .

(nedelja, 20. jan 2019, 15:06) - Milivoje Pantović [neregistrovani]

markov55@yahoo.com

Može opozicija da prihvati odgovornost, ali, da li imaju kapaciteta da to iznesu i opravdaju? Bojim se da će se posvađati već kod platforme kako da privole građane da glasaju za njih, sem ako nemaju plan da nasilno (naravno, na demokratski način) preuzmu vlast.

(nedelja, 20. jan 2019, 14:51) - Dijego [neregistrovani]

Opozicija

Opozicija i jeste preterala skroz i znaju da nemaju više nikakve šanse kod građana.

(nedelja, 20. jan 2019, 14:45) - anonymous [neregistrovani]

vidic

Nemojte nas zasmejavati da imate nešto da ponudite.

(nedelja, 20. jan 2019, 14:42) - Sanja [neregistrovani]

Neorganizacija

Prvo konkretan plan pa onda da se prica dalje, u SzS-u je sve neorganizovano i stihijski.

(nedelja, 20. jan 2019, 14:33) - tara [neregistrovani]

xxx

Bas me zanima njihov plan.Ako ga uopste i imaju.

(nedelja, 20. jan 2019, 14:25) - anonymous [neregistrovani]

Zlo

Bilo bi dobro da SzS objasni protiv kakvog zla se oni bore. Neka iznose detalje i arumente a ne samo pausalne ocjene.