Pridružene članice SzS podržale "Sporazum sa narodom"

Devetnaest pridruženih članica Saveza za Srbiju potpisalo je dokument "Sporazum sa narodom", koji će ujedinjena opozicija predložiti predstavnicima protesta "1 od 5 miliona".

Dokument su podržali Pokret za porodicu, GG "Pirotska nova snaga", Pokret veterana Srbije, UG "Mladi Milanovca", Pokret za naš grad iz Kragujevca, UG "Izbor postoji" iz Bora, Pokret ujedinjenih fantoma, Udruženje "Čuvari Starog grada", UG "Socijalistički pokret Srbije" iz Obrenovca i UG "Glasno za omladinu" iz Bora, saopštio je SZS.

Kako se navodi, dokument su podržali i "Protiv diktature", UG "Pokret za bezbednu Srbiju", Srpska monarhistička stranka "Srpska sloga", Zelena ekološka partija "Zeleni", Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, GG "Svi za Prokuplje", Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Vojvođanski klub socijalista i Samostalni sindikat poštanskih radnika.

"Sporazum sa narodom" nastao je kao odgovor na zahteve predstavnika protesta "1 od 5 miliona" upućene opoziciji, a oko njega su se udružili osnivači Saveza za Srbiju – Građanska platforma, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka, Stranka moderne Srbije, samostalne poslanice Marinika Tepić i Ana Stevanović.

Tim dokumentom opozicija garantuje da će nastaviti borbu za poštene izbore i slobodne medije, ali da neće učestvovati u izborima koji bi se održavali pod sadašnjim uslovima, niti će učestovati u radu skupština u kojima su ukinuta demokratska načela.

Potpisnici su se obavezali i da će, kada se uspostave uslovi za slobodne izbore, raditi na formiranju zajedničke liste, na kojoj bi, pored stranačkih kandidata, bili i predstavnici sindikata, strukovnih i građanskih udruženja, studenata, profesora, akademika i javnih ličnosti, navodi se u saopštenju Saveza sa Srbiju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 09. feb 2019, 15:18) - anonymous [neregistrovani]

Koliko ih je!

Neverovatno koliko tu ima stranaka,udruzenja i svasta nesto... Mislim da je sve to nista i kada budu izbori(redovni ili prevremeni),njih 90 posto nestace kao sneg na letnjem suncu.