Arifi: Postizanje sporazuma isključivo zavisi od Srbije

Šef kabineta kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Avni Arifi tvrdi da postizanje sporazuma isključivo zavisi od Beograda, a da je, kako tvrdi, Priština spremna, prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

"To zavisi isključivo od Srbije, ako žele sporazum mi smo spremni, mi smo oduvek bili spremni. Sporazum o uzajamnom priznanju je u korist obe zemlje. Kosovo je spremno", rekao je Arifi, piše portal Ljajmi.

Upitan da li će takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH ostati na snazi, Arifi je rekao: "Mesi je najbolji igrač na svetu, Priština je glavni grad Kosova, porez će ostati dok nas Srbija ne prizna, to su odvojene nadležnosti, nisu povezane".

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 10. feb 2019, 13:39) - anonymous [neregistrovani]

Neverovatna cinjenica

Albanci sa Kosova,kako vidim,zaista nemaju niti jednog pravog politicara i diplomatu. Ovakve price po medijima gotovo svih njihovih vodecih politicara o nekakvom priznanju i da je Beograd kriv za to sto se ne vodie pregovori je za Riplija. Da li gube tlo pod nogama zbog pritisaka iz sveta to cemo verovatno uskoro da vidimo. Nazalost, mi sa takvima trenutno moramo voditi razgovore.

(nedelja, 10. feb 2019, 10:57) - anonymous [neregistrovani]

Istina

Kosovo je Srbija. Ostalo ćemo se dogovarati.

(nedelja, 10. feb 2019, 10:46) - anonymous [neregistrovani]

Shvatite jednom za uvek.

Da UN i 1244 postoji i vase neispunjenje onog stoje potpisano,a priznavanje znate sami daje Kosovo Srpska teritorija bila i ostace.Mozete razmisliti o cembi vi to pregovarali,jedino da ostanete na Srpskoj zemlji ili da idete u zemlju porekla.Dostaje vase bahatosti i uzivanja tedeg.

(nedelja, 10. feb 2019, 10:16) - anonymous [neregistrovani]

Ne zavisi od Srbije nista

Vi jos niste shvatili koliko je sati otkucalo. Sve vise Zemalja ce povuci odluku o priznanju Nezavisnosti. Sto vise bahato i agresivno albanci sire Tenziju protiv Srba to vise Srbiji ide u Korist. Vama polako istice vreme. Losi ste Glumci.