SzS bojkotuje sednice skupštine

Savez za Srbiju je saopštio da će, kako navode, u skladu sa Sporazumom koji su ponudili narodu i za čije ostvarenje garantuju svojim potpisima, bojkotovati sutrašnju sednicu Narodne skupštine.

U radu republičke i lokalnih skupština nećemo učestvovati sve dok se ne ispune zahtevi protesta "1 od 5 miliona" i omoguće slobodni i pošteni izbori, navedeno je u saopštenju.

Ističu da će poslanici i odbornici SzS-a nastaviti da se bore za interese građana, van institucija sistema.

"Prvi naredni korak biće formiranje Asocijacije slobodnih odbornika, koja treba da omogući saradnju i koordinaciju odbornika u uslovima bojkota rada lokalnih parlamenata. Ne želimo da budemo deo fasadne demokratije i da time dajemo legitimitet totalitarnom režimu koji guši svako drugačije mišljenje, a političke protivnike tretira kao državne neprijatelje. Želimo da menjamo sistem i da u našu zemlju vratimo kulturu dijaloga, vladavinu zakona i političku pristojnost i normalnost", navedeno je u saopštenju SzS-a.

broj komentara 7 pošalji komentar
(nedelja, 10. feb 2019, 15:47) - XY [neregistrovani]

XY

To da bojkotujete parlament,je dobra novost.Vasa kultura dialoga ,nosenje vesala, hvala na toj kulturi.

(nedelja, 10. feb 2019, 14:37) - Miroslav [neregistrovani]

A dnevnice?

To što bojkotuju sednice je ok, jer i onako nikad ništa pametno nisu pričali, ali me zanima da li će bojkotovati skupštinski restoran i dnevnice. E tu da vas vidimo.

(nedelja, 10. feb 2019, 14:05) - anonymous Lala [neregistrovani]

"Slobodni i pošteni izbori "

Al' samo ako opozicija pobedi .

(nedelja, 10. feb 2019, 13:55) - Pozicija [neregistrovani]

Pozicija

Samo još jedan dokaz bahatosti pozicije.

(nedelja, 10. feb 2019, 13:54) - anonymous [neregistrovani]

I oni sebe nazivaju opozicijom

Ko su oni da bilo sta garantuju i gde je kraj zahtevima. Evo ja zahtevam da se doticnima zbog govora mrznje zabrani bavljenje politikom. Uostalom slobodni izbiri su u Srbiji od 2000. pa zasto onda Dveri nisu nikada bili ni blizu pobede? Pa Tadica je na demokratskim slobodnim izborima za predsednika pobedio Toma Nikolic. Jesu li to za Boska slobodni izbori samo oni na kojim bi pobedio on?

(nedelja, 10. feb 2019, 13:52) - anonymous [neregistrovani]

Nista bitno

Bas nece oslabiti time vlast. Mozda sebi cine uslugu jel su potpuno bezidejni u svakom pogledu. Ovako slaba opozicija u Srbiji nikada nije bila. Nema to veze ni sa slobodama ni sa pravima.

(nedelja, 10. feb 2019, 13:43) - Vladan [neregistrovani]

opozicija

Samo još jedan dokaz nemoći opozicije...