Američki general otkazao posetu Kosovu zbog takse

Odbijanje Ramuša Haradinaja da suspenduje taksu na srpske i proizvode iz BiH, uticalo je na otkazivanje posete Kosovu komandanta Nacionalne garde Ajove general-majora Timotija Ora, prenose prištinski mediji.

Kako je preneo portal Koha, zvaničnici američke ambasade obavestili su komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga Rahmana Ramu, da je otkazana poseta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, na 11. godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti.

U informativnom pismu koje je general Rama poslao kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju u petak naveo je da je na sastanku koji je komandant BSK toga dana imao sa vojnim atašeom SAD, generalmajor Kristoferom Konorom, obavešten o otkazivanju posete general-majora Ora.

U pismu se dodaje da je otkazivanje posete "rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donela Vlada Kosova".

Takođe, prema informacijama generala Rame, major Konor je upozorio da će obuke, edukacije i vojne posete biti poništene narednih dana ako kosovska vlad ne razmisli o svojoj odluci.

Pismo i njegov sadržaj potvrdila je kancelarija kosovskog predsednika Hašima Tačija.

"Da, general Rama je poslao pismo u kojem je obavestio predsednika Tačija da su SAD otkazale posetu generala Ora, i da razmatraju neke druge mere. Rečeno je da se ovaj korak preduzima zbog zastoja u dijalogu sa Srbijom", rekao je portalu Koha Ardijan Arifaj, savetnik Hašima Tačija.

Prema izvorima portala, iste informacije dobio je i kosovski premijer Ramuš Haradinaj. Međutim, iz njegovog kabineta nije bilo odgovora o pismu i njegovom sadržaju.

broj komentara 9 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. feb 2019, 00:48) - anonymous [neregistrovani]

Foliranje

Ovo su sve sitne fore. U trenutku kada su SAD omogucile ,podrzale i naoruzale vojsku takozvanog Kosova kao eto nekakav General pokazuje protest zbog smesnih taksi.

(nedelja, 10. feb 2019, 22:53) - anonymous [neregistrovani]

Samozvana država

Kad pogledate koji su ti ljudi koji vode tu samozvanu državu Kosovo i oni koji su je priznali, onda vam je jasno da su to samo metode s kojim se hoče Srbija prisiliti da pristane za ostvarenje neke njihove cilje a to je samo velika Albanija i ništa drugo.

(nedelja, 10. feb 2019, 21:11) - anonymous [neregistrovani]

Igra

Sve ovo mi lici na igru dobrog i lošeg policajca pri čemu im je cilj isti.
Po mom mišljenju sve ove akcije i osude tih istih akcija izlaze iz istog studija I od istog režisera.
Naravno na štetu nama Srbima

(nedelja, 10. feb 2019, 20:40) - anonymous [neregistrovani]

Jesu li to KosMet i Amerika zamijenili uloge?

Koliko vidim Haradinaj dijeli lekcije americkim politicarima i generalima a doskora je bilo obrnuto.Sta se desava?Je li sticenik podivljao i otkazao poslusnost a gazda ga ne smije kazniti jer su na istom zadatku?Hoce li neko od cinovnika SAD objasniti sta se desava medju saveznicima?

(nedelja, 10. feb 2019, 19:04) - anonymous [neregistrovani]

Време је...

Време је да УСА прекину романсу са отимачима, и врате КиМ под окриље правог власника, Србије, признате државе и вековима доказаног пријатеља!!

(nedelja, 10. feb 2019, 18:31) - anonymous [neregistrovani]

Hmmm

Ovo ce jako da ih pogodi. Mnogo vece i ekonomski mocnije drzave, poput Njemace, moraju da slusaju sta SAD kaze a ovamo kobajagi ne mogu da natjeraju jednu nelegalnu kvazi-drzavu da povuce jednu odluku?

Jako losa predstava za naivne. Davljenik se hvata i za slamku, ali ovo nije slamka vec put u propast!!!

(nedelja, 10. feb 2019, 18:22) - anonymous [neregistrovani]

Tresla se gora..rodio se miš

kobajagi oficir rezervnih vojnih formacija otkazuje posetu. Kao to je znak prekora za vlasti u Prištini. Eto kobajgi poverovali smo.

(nedelja, 10. feb 2019, 18:03) - anonymous [neregistrovani]

Suspenzija priznanja

Pa recimo da se Tramp naljuti i suspenduje priznanje Kosova na recimo tri meseca sa mogucoscu produljenja.

(nedelja, 10. feb 2019, 17:50) - milan lala [neregistrovani]

Taxe

Kad stignu Hardinaju i Tachiju pozivnice medjunarodnog tuzioca za ratne zlocine OVK na KiM da dodju da daju izjavu, e onda sa sigurnoscu znamo da su SAD uputile upozorenje za ukidanje taxi. Sve ovo do sada je samo losa teatar predstava za naivnu javnost. SAD ima efikasna sredstva da utice na "neposlune" u Pristini.