Jerkov: Ostavila sam Šarčeviću imena profesora da ih ponovo pročita

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov rekla je novinarima da je ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću ostavila peticiju sa potpisima više od 1.500 potpisa profesora i saradnika univerziteta i fakulteta koji su pružili podršku građanskim protestima.

Aleksandra Jerkov je u Skupštini Srbije kazala da je peticiju ostavila simbolično na vratima sale u kojoj se održavala sednica odbora za obrazovanje.

"To su ljudi koje je ministar Šarčević ponizio, omalovažio govoreći kako tu nema ozbiljnih imena. Ostavila sam spisak da ga ponovo pročita, jer su tu imena pred kojima bi svaki ministar prosvete morao da bude manji od 'makovog zrna'. Ministar je danas došao da razgovara o nauci, a istovremeno ponižava one koji se time bave", rekla je Jerkov.

Poslanica demokrata je poručila da ministar mora da zna da ne može na takav način da ignoriše akademsku zajednicu i da, kako je rekla, roditelji studenata nisu glasali da Šarčević i muftija Muamer Zukorlić vode obrazovanje u Srbiji.

U Skupštini Srbije na vanrednoj sednici raspravlja se, između ostalog, o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom obrazovanju i vaspitanju, a zakone će obrazlagati ministar Mladen Šarčević.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. feb 2019, 13:10) - anonymous [neregistrovani]

Pa neka

Tih 1500 umnih glava sednu i ponude program sa sredstvima kako postici cilj da sledece godine prosek plata u Srbiji bude 750 Eura,a nezaposlenost ispod 6 posto.Lako je galamiti i izrazavati nezadovoljstvo i proteste,dajte ucinite nesto konkretno

(ponedeljak, 11. feb 2019, 12:31) - Boka [neregistrovani]

Dobro

Daj narodu da vidi taj spisak.

(ponedeljak, 11. feb 2019, 11:59) - Igor [neregistrovani]

Spisak da vidimo svi

Ne verujem da na spisku ima 1500 imena profesora, zbog cega Jerkov nije u javnosti obelodanila taj spisak, pa da ga svi vidimo ?

(ponedeljak, 11. feb 2019, 11:49) - marko [neregistrovani]

tzjtzj

Svako ima pravo da protestvuje, a sad da li je istinit spisak, u to bas ne verujem