DS: Osude pretnji novinarima

Demokratska stranka (DS) najenergičnije osuđuje učestale pretnje upućene predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću i glavnom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću i drugim novinarima koji profesionalno, odgovorno i časno rade.

"U uslovima narušenih sloboda, medijskih i svih drugih, svako ko se suprotstavlja nametnutim obmanama i diktiranom jednoumlju izložen je napadima i osporavanjima", ocenjuje se u saopštenju DS.

Kako se dodaje, legitimitet lažnim sajtovima, platformama za mržnju i kvazi novinarima daju premijerka i predsednik države svojom podrškom takvom pisanju i delovanju, polarizacijom koju vrše na podobne i nepodobne, ispravne i one druge, naklonjene i neprijateljske.

"Prostor dobijaju svesnim i namernim potiskivanjem javnosti, dijaloga i različitosti", ističe se u saopštenju DS.

Pretnje novinarima vidimo kao deo politike zastrašivanja koja je dominantna proteklih nedelja, ističe DS.

Ta stranka traži od premijerke koja je, kako navode, umela i znala da nađe povoda i polemiše sa porukama neistomišljenika na društvenim mrežama, sa izveštajem evropskih zvaničnika o kontroli medija u Srbiji da se nedvosmisleno odredi prema pretnjama, ne uspostavljajući ravnotežu u neuravnoteženoj stvarnosti i preduzme jasne mere sprečavanju generisanja mržnje i deoba u javnom prostoru.

broj komentara 0 pošalji komentar