Mihajlović i Skot o značaju infrastrukturnog povezivanja 

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je s ambasadorom SAD Kajlom Skotom o regionalnom povezivanju Srbije i novim infrastrukturnim projektima, među kojima je i izgradnja Moravskog koridora.

Na sastanku je ocenjeno da je regionalna stabilnost važna za brži ekonomski razvoj čitavog regiona, kojem doprinosi i povezivanje u oblasti infrastrukture. Mihajlovićeva je naglasila da novi investicioni ciklus koji Srbija pokreće u 2019. čine pre svega infrastrukturni projekti od regionalnog značaja.

Jedna od glavnih tema razgovora bila je izgradnja Moravskog koridora, odnosno auto-puta Pojate-Preljina, za koji je prošle godine potpisan Memorandum sa američkom kompanijom "Behtel".

"Izgradnja Moravskog koridora je za Srbiju od strateškog značaja jer će povezati Koridor 10 i Koridor 11 preko centralne Srbije, što je važno zbog novih investicija. Projektna dokumentacija je praktično završena i želimo da, uz obezbeđeno finansiranje, krajem leta ili početkom jeseni započnemo radove", rekla je Mihajlovićeva.  

Ambasador Skot rekao je da se nada da dobrom napretku projekta i da će ovaj auto-put po kvalitetu biti primer i za druge slične investicije u ovoj oblasti.

On je dodao da SAD ostaju otvorene za podršku Srbiji u sprovođenju reformi koje doprinose bržem putu Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji.

broj komentara 0 pošalji komentar