Pacolijevo pismo Guteresu: Beograd "prihvata istinu", vreme za sporazum

Ministar spoljnih poslova u privremenim prištinskim institucijama Bedžet Pacoli pisao generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu uveren da je, kako tvrdi, iako teško, Beograd "prihvata istinu" da je Kosovo nezavisno u skladu sa međunarodnim pravom".

Pacoli na svom Fejsbuk profilu navodi da je u pismu Guteresu napisao da je "došao trenutak za konačni sporazum sa Srbijom".

"Generalnog sekterata UN Antonija Guteresa sam obavestio da je učlanjenje u UN posebno moguće sada zbog toga što je Srbija, iako teško, počela da pokazuje da je zainteresovana da ide napred i da se 'slaže sa istinom koju je potvrdio Međunarodni sud pravde 22. jula 2010. godine, da je državnost Republike Kosova u skladu sa međunarodnim pravom'", dodao je Pacoli.

Pacoli je napisao i da je stav Međunarodnog suda pravde omogućio Beogradu da vidi ovu istinu, posebno u vezi sa stavom Srbije o priznavanju državnosti Kosova, koje, kako kaže, "svakako treba da se menja".

broj komentara 10 pošalji komentar
(četvrtak, 14. feb 2019, 19:56) - anonymous [neregistrovani]

1244

Pametnom dosta.

(sreda, 13. feb 2019, 10:48) - Goga [neregistrovani]

Pacoli zna da piše???

Kao prvo ko zna šta još piše u tom pismu a kao drugo Pacoli ne vodi nikakav dijalog sa nama.

(sreda, 13. feb 2019, 10:47) - Milica [neregistrovani]

Dijalog

Pacoli ne vodi dijalog već Tači tako da se ni on ni ostali iz Prištine ništa je pitaju.

(utorak, 12. feb 2019, 22:56) - anonymous [neregistrovani]

Miki

Pacoli se tu nista ne pita.

(utorak, 12. feb 2019, 16:28) - anonymous [neregistrovani]

Мућење бистре воде

Међународни суд правде је дао своје мишљење које није обавезујуће. А колико се чекало и колико судија се променило док се није "изгласало" Пацолију је то веома јасно. Генерални секретар се мења а Србија никад неће променити мишљење о својој покрајини. Уместо да људски преговарају они само подмићују, потплаћују, кушкају, вређају и увек куцају на погрешна врата. Хтели би на мала врату у УН, е тога нема гос. Пацоли

(utorak, 12. feb 2019, 16:25) - anonymous Lala [neregistrovani]

Idi begaj,

Koga još interesuju njegovi mehuri od sapunice .

(utorak, 12. feb 2019, 16:08) - anonymous [neregistrovani]

Klasicna provokacija

Nije da ce Guteres nasesti na ovu Pacolijevu laz, ali nasa vlada svakako treba da posalje svoje pismo Guteresu u kojem ce navesti cinjenicno stanje, a to je da nema nikakvog priznanja juzne srpske pokrajine, dok je sveta i veka.

(utorak, 12. feb 2019, 16:05) - Kosta [neregistrovani]

Sramota

Neozbiljno i neprimereno ponasanje Pacolija, pisati nesto zvanicno a neistinito .

(utorak, 12. feb 2019, 16:05) - Dejan [neregistrovani]

nema uslova

Ovaj Pacoli mi nije jasan uopste,oni bi da Srbija prizna Kosovo a Kosovo je srpsko, medjunarodno pravo tako kaze a da ne govorimo da je Metohija po katastru crkveno zemljiste i sta cemo sad Pacoli?

(utorak, 12. feb 2019, 15:49) - anonymous [neregistrovani]

Pacolijeve vragolije

Sve da je ovaj Pacoli i u pravu, a nije, baš da vidim ko će u Srbiji dati potpis na nezavisnost Kosova, a da zauzvrat ne dobije ništa. Vidimo kako su se Makedonija i Grčka godinama natezale, a obe su države, a u našem slučaju imamo odmetnike i državu Srbiju.