Vučević: Odluka SNS-a o izborima u naredne dve-tri nedelje

Srpska napredna stranka doneće odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji u naredne dve-tri nedelje na sednicama Glavnog odbora i Predsedništva stranke, kaže potpredsednik SNS-a Miloš Vučević i napominje da će se SNS u tom pitanju rukovoditi državnim, a ne stranačkim interesima. 

"U naredne dve-tri nedelje biće održane sednice Glavnog odbora i Predsedništva SNS-a, koje će predsednik stranke zakazati u skladu sa našim Statutom. Na sednicama će se, između ostalog, razgovarati i o mogućim prevremenim izborima", rekao je Vučević za Tanjug. 

Kako je naveo, ključno pitanje na tim sednicama biće situacija oko Kosova i Metohije, uzimajući u obzir državne, a ne stranačke interese. 

"Kada budemo odlučivali o izborima i sagledavali sve okolnosti, na prvom mestu biće državni interes, posebno imajući u vidu razvoj situacije oko KiM", istakao je Vučević. 

Podsetio je da je prošle godine i sam više puta javno govorio da SNS treba da razmišlja o tome da se ranije izađe na birališta, a uveren je i da "velika većina u stranci razmišlja u tom pravcu". 

"Naravno, moramo da prihvatimo i argumente predsednika Vučića, koji je obazriv kada je reč o izborima, jer državni interesi jesu i moraju biti iznad stranačkih. A posebno moramo biti obazrivi i strpljivi oko KiM", smatra Vučević. 

Upitan o argumentima za održavanje vanrednih izbora, Vučević kaže da treba uzeti u obzir opštu situaciju u zemlji, zahteve opozicije, pritiske iz regiona, kao i ozbiljne pritiske oko KiM. 

"Pre svega, treba da vidimo da li vlada i SNS imaju politički legitimitet", kaže Vučević, koji ukazuje i na razloge zbog kojih u ovom trenutku ne bi bilo dobro da se održe prevremeni izbori: 

"Pitanje je da li bi izborna kampanja i izborni proces otežali našu situaciju oko KiM i međunarodne odnose, kao i unutrašnje investicione procese koji su pred nama", dodaje Vučević.

broj komentara 0 pošalji komentar