Haradinaj: Nema sankcija koje mogu promeniti odluku o taksi

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovio je da neće povući odluku o taksi na srpske proizvode, sve dok ne budu regulisani odnosi Beograda i Prištine, bez obzira na međunarodne pritiske.

Haradinaj je poručio da taksa može biti neograničena, doživotna, sve dok se ne reši problem Beograda i Prištine. "Nema sankcija koje nas mogu naterati da uklonimo taksu, bilo od nekih zemalja ili drugih organizacija", dodao je Haradinaj.

Pritisci neće imati efekta", rekao je Haradinaj na konferenciji za medije nakon sednice vlade.

Naveo da je njegov stav jasan. Želi da ukloni taksu, ali da je ona po njemu, povezana sa priznavanjem od strane Beograda.

"I moja je sugestija je da se taksa ne vezuje sa dijalogom, jer je to proces koji je počeo i pre uvođenja takse. Taksa nema nikakve veze sa odnosom sa SAD, već se odnosi na proces sa Srbijom, koji traje 20 godina i od kojeg smo umorni. Umorni smo od čekanja", istakao je Haradinaj.

Rekao je da će ostati veran ubeđenju da postoji način da se ukloni taksa, ali da treba da pripremiti sporazum između Beograda i Prištine, te da "sporazum uklanja taksu".

"Molim da radimo na sporazumu. Greška je da se daju pogrešna obećanja bilo kome. Dosta smo se igrali 20 godina i gledali ko će koga da nadmudri. Sada je drugo vreme", rekao je kosovski premijer.

Po njemu, ako neko misli da treba ukloniti taksu, onda treba da sedne na njegovo mesto.

"Treba poštovati integritet svake funkcije, pa i funkciju premijera", zaključio je Haradinaj.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 12. feb 2019, 21:56) - Aotearoa [neregistrovani]

Po svemu izgleda

Haradinaj pokusava da "trenira strogocu !?

(utorak, 12. feb 2019, 18:47) - FORum LIvii [neregistrovani]

Sud ce resiti problem

Sve ce biti reseno kada Specijalni Sud za zlocine pocinjene na Kosovu i Metohiji , pozove Haradinaja u Hag.Sud ce naloziti njegovo povlacenje sa funkcije sto ce znaciti i kraj njegove politicke karijere.
Ako nastavi da se protivi , dobice presudu koja je bila obustavljena i koju je zasluzio.

(utorak, 12. feb 2019, 18:25) - anonymous [neregistrovani]

Mozes,

da sanjas i pricas u vetar, i sam znas da tvoje takse ne vrede i da je glupo sto si to uradio, samom sebi nanosis stetu i ugled u svetu, ostavice te i oni sto su te priznali. Samo nastavi, tvoj narod ce se okrenuti protiv tebe.

(utorak, 12. feb 2019, 18:08) - anonymous [neregistrovani]

E svasta

Jaci od g.Trampa