Vučić sa sastao sa direktorom Ifimesa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je direktora Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) Zijada Bećirovića sa kojim je razgovarao o važnosti napretka Srbije na putu ka EU. Bićerović je pozvao Vučića da uskoro održi predavanje na institutu što je predsednik Srbije i prihvatio.

Aleksandar Vučić je u razgovoru predstavio prioritete Srbije na putu u EU, važnost ekonomskog razvoja Srbije, a posebno je naglasio važnost ubrzanog napretka na putu u EU, navodi se u saopštenju instituta.

Vučić i Bećirović su se složili da je od posebne važnosti održati regionalnu bezbednost, stabilnost i mir i ubrzano rešavati otvorena pitanja po principu vin-vin rešenja.

Bećirović je Vučiću predstavio rad instituta u regionima Balkana i Bliskog istoka sa posebnim naglaskom na Srbiji i regionalnoj saradnji.

U fokusu su bili projekti, koji su povezani sa procesom približavanja Srbije članstvu u EU, a za naredni period planirano je izdavanje posebnog broja međunarodne naučne revije "Evropske perpsektive" koji će biti posvećen procesu pridruživanja Srbije u EU.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 12. feb 2019, 23:40) - anonymous [neregistrovani]

Podrska

Sto vise ovakvih susreta nam je potrebno. Srbija gradi najbolje sto moze.. Postajemo zemlja broj jedan sa razlogom.. Na svakom polju se vidi napredak i tako ce se i nastaviti. Jer upravo to je Srbija buducnosti

(utorak, 12. feb 2019, 19:41) - rufio [neregistrovani]

deki

Od puta u EU ne smemo odustati, bez obzira sta mislimo o toj EU!

(utorak, 12. feb 2019, 18:08) - Ivana [neregistrovani]

Вучић са састао са директором Ифимеса

Srbija ce imati bolju buducnost.