Produbljivanje saradnje Srbije i Kine u oblasti odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poželeo je ambasadorki Kine Čen Bo mnogo uspeha u obavljanju nove dužnosti, uz uverenje da će tokom svog mandata doprineti daljem razvoju ukupne saradnje u oblasti odbrane između Srbije i Kine, kao što je to njen prethodnik Li Mančang činio tokom boravka u Beogradu.

Ministar Vulin je preneo novoimenovanoj ambasadorki da Srbija pruža čvrstu podršku politici jedne Kine i izrazio zahvalnost na principijelnom stavu i bezrezervnoj podršci te zemlje Srbiji po pitanju Kosova i Metohije u Savetu bezbednosti UN i drugim međunarodnim organizacijama.

Vulin je posebno istakao da sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije dobija potvrdu i kroz sve sadržajniju saradnju u oblasti odbrane, koja prati ukupnu saradnju dve zemlje.

Ambasadorka Bo istakla je da je saradnja u oblasti odbrane razvijena, da su postignuti dobri rezultati i da očekuje njen dalji razvoj.

Tokom razgovora, ambasadorka Bo prenela je pozitivne utiske o učešću ministra Vulina na Sjangšan forumu, naglasivši da je izlaganje ministra odbrane privuklo veliku pažnju i odobravanje u NR Kini, imajući u vidu da naše dve zemlje dele slične stavove o međunarodnoj bezbednosti i očuvanju mira u svetu.

broj komentara 0 pošalji komentar