Priština spremila platformu za dijalog

Kosovski premijer Ramuš Haradinaja izjavio je, nakon novog sastanka sa Hašimom Tačijem i Kadrijem Veseljijem, da imaju gotov predlog platforme za dijalog sa Beogradom.

Na prepodnevnom sastanku u Prištini nije se razgovaralo o taksi, rekao je Ramuš Haradinaj koji nije želeo da komentariše najnovije nesuglasice među albanskim predstavnicima oko zahteva Amerike za povlačenje takse na srpske proizvode.

Haradinaj je naglasio da je platforma konzistentan dokument principa i ciljeva koje Kosovo ima u ovom procesu i da proizilazi iz kosovskog ustava.

"Podržao sam platformu za dijalog. To je dobra garancija za Kosovo i parlament ima priliku da ide dalje sa puno sigurnosti u ovom procesu. DSK i Samoopredeljenje, čak i ako ne učestvuju direktno u delegaciji, mogu dati svoj doprinos drugim oblicima", rekao je Haradinaj.

Prištinski mediji prenose da se danas popodne očekuje da predlog platforme bude usvojen na sastanku pregovaračkog tima, a da sutra treba da bude dostavljen skupštini na razmatranje i usvajanje.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 14. feb 2019, 11:25) - Srbin iz Nemacke [neregistrovani]

Pristina spremila platformu za dalji dijalog ?

Pa sta ceka Srbija, nigde ni reci o ZSO.Pod hitno treba i Srbija da spremi platformu za dalje pregovore i dijalog, ne monolog Pristine!Opoziciji bi bilo pametnije da se vrate u skupstinu i daju predloge za dalji dijalog i kako bi izgledala ta platforma, mora da shvate da nas samo jedinstvo spasava