Dačić: Nastavak prijateljskih odnosa i saradnje sa Togom

U okviru zvanične posete Republici Togo, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Ministar Dačić imao je odvojene susrete sa predsednikom Faure Gnasingbom i sa svojim kolegom, ministrom spoljnih poslova, Robertom Dusijem.

Takođe, Dačić i šef diplomatije Republike Togo potpisali su Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Togo.

Prema Dačićevim rečima, ovo je bio veoma važan sastanak za odnose Republike Srbije i Republike Togo. 

"Srbija je sukcesor Jugoslavije i treba se podsetiti izuzetno dobrih odnosa koje je Jugoslavija u vreme Tita imala sa Togom, uključujući i sa ocem sadašnjeg predsednika", izjavio je ministar.

On je podvukao da Srbija želi da obnovi i da razvija dobre odnose sa Togom, da jača ekonomsku saradnju dve zemlje, kao i saradnju u oblasti obrazovanja davanjem stipendija studentima iz Togoa, i izrazio želju za uvažavanjem međusobnih interesa i uzajamnom podrškom na međunarodnoj sceni.

Dačić je na današnjem sastanku uputio i poziv predsedniku Togoa da na jesen poseti Srbiju.

"Glavni rezultat ove posete jeste naša obostrana saglasnost da razvijamo stratešku saradnju između naše dve tradicionalno prijateljske zemlje", izjavio je šef srpske diplomatije nakon sastanaka u Togou.

Šef diplomatije Ivica Dačić tokom zvanične poseti Demokratskoj Republici Kongo sastao se sa predsednikom te zemlje Feliksom Čizekedijem. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 19. maj 2019, 16:28) - anonymous [neregistrovani]

Prijateljstvo...

Nema nikakovog prijateljstva dok ne povuku priznanje Kosova!